Debuut voor Vormer als basispion bij Nederland, invalbeurt voor Carcela

Maandag 04 juni 2018 - 22:45   I

Vanavond werden er weer enkel oefeninterlands afgewerkt. De interessantste was die tussen Italië en Nederland, Twee grootmachten in het voetbal die het Wereldkampioenschap in Rusland niet haalde Bij Nederland stond Club Brugge-sterkhouder Ruud Vormer in de basis, de middenvelder mocht 70 minuten meedoen.

Club Brugge-favoriet Ruud Vormer stond voor het eerst in de basis voor Oranje. Ronald Koeman posteerde hem echter op een ongewone rechtsmiddenpositie, voor een vijfmansdefensie. Na de pauze kreeg Vormer meer een centrale positie aangewezen. De Nederlander speelde een solide partij maar pakte wel een geel karton.

Invaller Simone Zaza zorgde er wel voor dat Italië op voorsprong kwam. Daarna pakte Domenico Criscito echter rood voor de Azzuri en in de allerlaatste minuut was het invaller Nathan Ake die alsnog voor de gelijkmaker zorgde.

Marokko won hun oefeninterland met 2-1 van Slowakije. De Marokkaanse nationale ploeg kwam op achterstand maar maakte dat helemaal goed. Ex-Anderlecht-middenvelder Mbark Boussoufa stond aan de aftrap terwijl Standard-sterkhouder Mehdi Carcela mocht invallen. Bij Servië stond voormalig Anderlecht-aanvaller Mitrovic in de spits en ex-Genkaar Milinkovic Savic mocht na rust opdraven.

Poll: Hoort Ruud Vormer in de basis bij Oranje?