Voor deze Rode Duivel is de WK-selectie van Martinez extra pijnlijk

Voor deze Rode Duivel is de WK-selectie van Martinez extra pijnlijk
Maandag 04 juni 2018 - 23:47   I  

Kan de Belgische nationale ploeg hoge ogen gooien op het Wereldkampioenschap in Rusland? De commotie voor het prestigieuze tornooi voorspelt alvast niet veel goeds. Bondscoach Roberto Martinez heeft maandag zijn definitieve selectie bekend gemaakt en kwam weer in een storm van kritiek terecht.

Kritiek waar de ex-assistent bondscoach Vital Borkelmans niet mee akkoord is. “Een goede keuze in verband met Kompany. De technische staf heeft immers nog tijd om hem te laten klaarstomen. Bovendien is ‘Vinnie’ echt belangrijk voor de groep”, aldus Borkelmans tegenover Het Laatste Nieuws.

Toch ziet de voormalig speler van onder meer Club Brugge dat het extra pijnlijk is voor één speler. “Samen met Marc Wilmots zou ik hetzelfde gedaan hebben. Kompany is het risico waard. Voor Ciman is het wel pijnlijk.” Laurent Ciman is door bondscoach Roberto Martinez op hold gezet. Dat betekent dat de routinier enkel meegaat naar Rusland als Kompany niet tijdig fit geraakt.

Zelf zei Martinez over de reserverol van Ciman: “Laurent Ciman maakt tot aan de beslissing volwaardig deel uit van de groep. Hij kan daar goed mee omgaan. Hij is op en top prof. Zijn ervaring is belangrijk.”

Poll: Welke verdediger moest volgens jou zeker mee naar het WK?

TAGS  I  Martinez  I  Borkelmans  I  Kompany  I  Ciman

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024