Courtois legt hét grootste probleem van de Rode Duivels bloot

Courtois legt hét grootste probleem van de Rode Duivels bloot
Dinsdag 05 juni 2018 - 15:00   I  

Thibaut Courtois is de onbetwiste nummer één onder de lat bij de Rode Duivels. De sluitpost presteert al jaren op topniveau bij Chelsea en straalt vertrouwen uit. Ook voor het WK in Rusland zit Courtois vol vertrouwen al ziet hij wel één groot probleem bij de Rode Duivels.

“Onze enige zwakte, als ik het zo mag noemen, is/was dat we soms onregelmatig zijn met onze manier van voetballen en druk zetten. Kevin haalde het ook al aan: sommige jongens zetten druk, anderen zakken terug en in balbezit liepen sommige jongens diep terwijl ze misschien beter afhaakten”, vertelt Courtois tegenover Sport/Voetbalmagazine.

“Die 'onregelmatigheid' moeten we nu van ons afleggen. We hebben daar de voorbije dagen heel veel op gewerkt. Ik verwacht dat alles duidelijk zal zijn als het tornooi begint. We gaan de drie oefenwedstrijden goed gebruiken om tegen het WK klaar te zijn.”

“Iedereen moet tegen dan duidelijk weten wat zijn taken zijn, in balbezit en in balverlies. Dat is het moeilijke aan internationaal voetbal, je hebt nooit veel tijd om echt te werken. Om echt tactisch te werken heb je twee à drie weken nodig”, aldus Thibaut Courtois.

Poll: Heeft Thibaut Courtois hier gelijk?

TAGS  I  Courtois  I  Rode Duivels  I  Martinez  I  De Bruyne

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024