'Storm raast door de Duitse selectie na échte reden niet-selectie Sané'

'Storm raast door de Duitse selectie na échte reden niet-selectie Sané'
Dinsdag 05 juni 2018 - 22:40   I  

Er is niet alleen opschudding bij de Belgische nationale ploeg maar ook de Duitse bondscoach Joachim Löw krijgt een storm over zich heen. De oefenmeester besliste dat sterspeler Leroy Sané niet mee mag naar het Wereldkampioenschap in Rusland ondanks een indrukwekkend seizoen met het Engelse Manchester City.

Leroy Sané was één van de uitblinkers van het ongenaakbare Manchester City. The Citizens werden met de vingers in de neus kampioen van de Premier League en de Duitse aanvaller was een zéér belangrijke figuur voor coach Pep Guardiola. Toch besliste Joachim Löw ervoor Sané niet mee te nemen. “Het was een photofinish”, zo liet de bondscoach optekenen.

Maar volgens The Sun is er meer aan de hand. De Engelse krant komt met het nieuws dat het gedrag van Sané de doorslag heeft gegeven voor Löw. Enkele spelers binnen de selectie waren verrast en ontdaan door het zeer arrogante gedrag van de aanvaller van Manchester City. Om de selectie gelukkig te houden heeft bondscoach Löw beslist om de voorkeur te geven aan Julian Brandt.

“Beslissing accepteren”

Sané kende een topseizoen bij Manchester City. De aanvaller scoorde veertien doelpunten en gaf daarbovenop zeventien assists maar dat was niet genoeg voor een plekje op het WK. Zelf reageerde Sané zeer teleurgesteld maar hij blijft supporteren voor Die Mannschaft.

“Bedankt iedereen voor jullie bemoedigende berichten. Ik ben natuurlijk teleurgesteld dat ik niet zal deelnemen aan het WK. Maar ik moet deze beslissing accepteren en ik ga er alles aan doen om sterker terug te komen. Uiteraard wens ik de Duitse nationale ploeg veel succes in Rusland. Grijp die wereldtitel!” Laat Sané weten via een instagrampost.

Poll: Moet Sané altijd een plekje krijgen in de Duitse nationale ploeg?

TAGS  I  Sane  I  Duitsland  I  Manchester City

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024