WK-special: Deze 11 youngsters zijn de sterren van morgen op het WK

WK-special: Deze 11 youngsters zijn de sterren van morgen op het WK
Woensdag 06 juni 2018 - 11:30   I  

Worden die talentjes van morgen steeds jonger of worden wij gewoon ouder? Wat wel een zekerheid is, is het gigantische talent dat binnenkort op de Russische velden zal lopen. Dit elftal met allemaal jongens die jonger zijn 22 kunnen voor vuurwerk gaan zorgen op het WK.

Verdediging

In doel staat de 19-jarige doelman van Nigeria. Francis Uzoho is nog bijzonder jong, maar liet tegen Engeland onlangs nog zien dat hij klaar is voor zijn eerste WK. In de defensie kan hij rekenen op uitstekende verdedigers met nog eens prima voeten ook. Rechts flitst Achraf Hakimi, die dit seizoen ook al mocht genieten van speelminuten bij Real Madrid. De Marokkaan is nog maar 19, maar is nu al een van de grootste talenten van zijn land. Tegen de centrale as zou zelfs Romelu Lukaku een moeilijke avond beleven, want Andreas Christensen (Chelsea) en Davinson Sanchez (Tottenham) hebben al voldoende ervaring opgedaan in de Premier League die ze met plezier zullen meenemen naar de Deense en de Colombiaanse nationale ploeg. Links vinden we Lucas Hernandez (22) van Atlético Madrid, die voor de Franse nationale ploeg koos.

Middenveld

Op het middenveld vinden we Rodrigo Betancur van Juventus terug. De Uruguayaan is een polyvalente middenvelder die ondanks zijn jonge leeftijd indrukwekkende fysieke kwaliteiten heeft en die ook nog eens combineert met goede voeten. Hetzelfde geldt trouwens voor de oude bekende naast hem, Wilrid Ndidi. Voor beide heren eindelijk eens een plekje voor een Rus, maar wel een zeer straffe Rus. Aleksandr Golovin is een echt toptalent en maakt al een tijdje het mooie weer bij CSKA Moskou.

Aanval

Maar de grootste talenten vinden we terug in een indrukwekkende aanvalslinie. Kylian Mbappé, Gabriel Jesus en Marcus Rashford samen in één ploeg, het is smullen geblazen. De drie heren hebben hun kwaliteiten ook al meermaals getoond op het hoogste niveau.

Vorige keer kon u hier het alftal van de oudjes nog bekijken. Volgende keer is het de beurt aan de topspelers die het WK niet haalden.

Poll: Kan dit elftal wereldkampioen worden?

TAGS  I  WK  I  WK-special

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024