Courtois praat mond voorbij over Kompany en heeft belangrijk nieuws

Courtois praat mond voorbij over Kompany en heeft belangrijk nieuws
Donderdag 07 juni 2018 - 07:43   I  

De Rode Duivels wonnen woensdagavond met 3-0 van Egypte. De aanvallers waren blij omdat ze hun doelpuntje meepikten, en de verdedigers omdat ze de nul konden houden. Ook Thibaut Courtois blikte achteraf tevreden terug op de oefengalop, al praatte de doelman ook zijn mond voorbij over de situatie van Vincent Kompany.

Kompany viel vorig weekend, tijdens de vriendschappelijke interland tegen Portugal, geblesseerd uit. Meteen stond er een groot vraagteken achter zijn WK-deelname, maar uiteindelijk lijkt Vince The Prince wel op tijd fit te geraken voor de start van het eindtoernooi.

Dat is althans wat Thibaut Courtois kort na afloop van de match tegen Egypte liet optekenen. "Laurent Ciman speelde een goede match, maar de kans is groot dat hij er niet bij zal zijn in Rusland. Dat is een beetje zuur voor hem, want hij heeft nu getoond dat hij altijd klaar staat", aldus Courtois voor de camera van VTM.

Voorzichtig

Dat Courtois er nu al quasi zeker van is dat Ciman uiteindelijk niet van de partij zal zijn in Rusland, wijst erop dat het de goede kant uitgaat met Kompany. Bij de Belgische Voetbalbond blijven ze voorzichtig met voorspellingen over de verdediger van Manchester City, maar de kans is reëel dat Kompany fit aan het WK kan beginnen.

Poll: Haalt Kompany het WK?

TAGS  I  Ciman  I  Kompany  I  Courtois  I  Rode Duivels  I  Egypte

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024