Niemand begreep het, maar Martinez had goede reden om Ciman te laten spelen

Niemand begreep het, maar Martinez had goede reden om Ciman te laten spelen
Donderdag 07 juni 2018 - 08:00   I  

Laurent Ciman is pas 24ste man in de WK-selectie van Roberto Martinez, maar toch liet de bondscoach de ervaren verdediger woensdagavond opdraven tegen Egypte. Na afloop van de vriendschappelijke interland legde Martinez uit waarom Ciman precies speelde.

“Dat zou eigenlijk geen verrassing mogen zijn”, aldus Martinez in Het Laatste Nieuws. “Laurent Ciman is de eerste vervanger voor als 'Vinnie' Kompany of Thomas Vermaelen niet fit zou geraken voor het WK.”

Vervolgens legde de bondscoach uit waarom Ciman precies speelde tegen Egypte. En hij had een goede reden. “Laurent leest een wedstrijd goed, heeft ervaring en voetbalt goed uit. Een totaal ander type dan Boyata, die fysiek sterk en jong is. Ook anders dan Dendoncker, die door zijn fysieke kwaliteiten zowel op het middenveld als achterin kan spelen.”

“Voor het geval dat…”

“De keuze hangt ook af van de tegenstander. Tegen Egypte hadden we een verdediger nodig die goed kon uitvoetballen, die weet wat we aanvallend nodig hadden. Ciman moet bovendien ook klaar zijn voor het WK voor het geval dat... De verstandhouding met zijn ploegmaats moet er zijn”, besloot Martinez.

Poll: Begrijp jij de basisplaats voor Ciman?

TAGS  I  Ciman  I  Kompany  I  Courtois  I  Rode Duivels  I  Egypte  I  Martinez

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024