DONE DEAL: OH Leuven verrast met ex-sterkhouder van Antwerp

DONE DEAL: OH Leuven verrast met ex-sterkhouder van Antwerp
Donderdag 07 juni 2018 - 11:20   I  

Oud-Heverlee Leuven heeft een overeenkomst bereikt met Frédéric Durplus. De Franse jeugdinternational komt over van RC Lens en zal een contract voor twee seizoenen tekenen bij de club uit Leuven. Na Jellert van Landschoot en Olivier Myny is Durplus de derde nieuwe speler bij OHL.

Op de officiële website maakt OHL de transfer wereldkundig. Durplus heeft een verleden bij Antwerp en hielp The Great Old in 2016-2017 aan promotie naar de Jupiler Pro League. Bij Antwerp was Durplus een sterkhouder en droeg hij ook een tijdje de aanvoerdersband. De transfer kan toch als een verrassing gezien worden omdat de verdediger in eigen land bij Franse tweedeklasser RC Lens speelde.

Overigens is Durplus een 45-voudig jeugdinternational van Frankrijk. “Frédéric heeft ervaring met de uitdagende Proximus League én de Jupiler Pro League. Die ervaring zal van onschatbare waarde voor ons zijn komend seizoen. We weten wat hij ons team kan bijbrengen wat betreft voetbalkwaliteiten en mentaliteit. We zijn ontzettend blij dat we een extra troef kunnen toevoegen aan onze -nu al- sterke spelerskern”, laat coach Nigel Pearson weten.

Poll: Is Durplus een goede aankoop van OH Leuven?

TAGS  I  OH Leuven  I  Antwerp  I  Durplus  I  Lens

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024