Vandenbempt geeft Martinez een belangrijke raad: "Moet hij aan wennen"

Vandenbempt geeft Martinez een belangrijke raad:
Donderdag 07 juni 2018 - 16:22   I  

De Rode Duivels wonnen woensdag met 3-0 van Egypte, en dat tot groot jolijt van Roberto Martinez. De bondscoach kon wel een goede prestatie gebruiken nadat het de voorbije weken nogal onrustig was rond de nationale ploeg. Eerder deze week deelde Martinez zelfs een prikje uit aan de kritische pers.

"De bondscoach zei deze week dat te vaak benadrukt wordt wat minder was. De supporters hoeven niet meteen de spelers uit te fluiten na 0-0 in een vriendschappelijke wedstrijd tegen Portugal. Daar heeft hij gelijk in. Maar Roberto Martinez moet, zelfs na twee jaar, toch nog een beetje wennen aan het feit dat hij een elftal coacht dat neigt naar de wereldtop, dat zichzelf dat ook heeft aangepraat", aldus Peter Vandenbempt bij Sporza.

"Dat is voor het eerst in zijn carrière", merkt de commentator op. "Hij was coach bij Wigan, Swansea en Everton. Dat waren underdogs in hun competitie. De lat ligt hier nu eenmaal hoog. Het publiek en de pers gaan niet juichend op de bank staan voor een simpele zege tegen Gibraltar. Kwalificatie is logisch, zelfs met veel punten en goals."

Lat ligt hoog

"Ik zou zeggen: daar moet hij toch nog een beetje aan wennen, dat de lat heel erg hoog ligt, dat de verwachtigen hoog zijn en dat het publiek en de pers kritisch zijn. Dat betekent niet dat niet iedereen volop achter de nationale ploeg staat. Maar het is wel een contrast met zijn eigen ongelofelijke optimisme en positivisme."

Poll: Is Martinez de juiste coach voor onze nationale ploeg?

TAGS  I  Vandenbempt  I  Martinez  I  Rode Duivels  I  Egypte

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024