DONE DEAL: Juventus legt met Perin opvolger van Buffon vast

DONE DEAL: Juventus legt met Perin opvolger van Buffon vast
Vrijdag 08 juni 2018 - 19:00   I  

Het zal ongetwijfeld even wennen worden: vanaf volgend seizoen staat Gianluigi Buffon niet meer onder de lat bij Juventus. De 40-jarige doelman besliste om afscheid te nemen van 'De Oude Dame'. Buffon zou naar Paris Saint-Germain kunnen, maar het is nog niet zeker hoe zijn toekomst eruitziet. Wat wél al zeker is, is dat Juve een nieuwe keeper beet heeft.

Gisteren (donderdag, nvdr.) meldde de doorgaans goed geïnformeerde journalist Gianluca Di Marzio al dat Juventus op een haar na rond was met Mattia Perin. De 25-jarige doelman zou zijn huidige werkgever Genoa inruilen voor een avontuur in Turijn. Met de transfer zou amper 12 miljoen euro gemoeid zijn - niet vanzelfsprekend in het moderne voetbal.

Een dag later is de deal officieel rond. Perin legde met succes zijn medische testen af en zette nadien zijn krabbel onder een vierjarige overeenkomst met Juventus.

Concurrentie met Szczesny

Perin is een jeugdproduct van Genoa en stond al op erg jonge leeftijd te boek als de toekomstige nummer één van het Italiaanse voetbal. Op zijn 25ste zet de goalie nu dus een enorme stap voorwaarts in zijn carrière. De transfer zal eerstdaags afgerond worden. Bij Juventus zal Perin met Wojciech Szczesny moeten uitmaken wie de nieuwe nummer één wordt.

Poll: Is Perin een goede opvolger voor Buffon?

TAGS  I  Perin  I  Buffon  I  Juventus  I  Genoa  I  Szczesny

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024