Marc Wilmots heeft iets opgemerkt aan Kevin De Bruyne: "Echt cruciaal"

Marc Wilmots heeft iets opgemerkt aan Kevin De Bruyne:
Vrijdag 08 juni 2018 - 06:37   I  

De Rode Duivels bereiden zich in alle rust voor op de start van het WK in Rusland. Over iets meer dan een week staat de eerste groepswedstrijd tegen Panama op het programma. Sowieso zal er straks een belangrijke rol weggelegd zijn voor Kevin De Bruyne. Steeds meer dé patron van deze ploeg?

Als het van Marc Wilmots, de ex-bondscoach, afhangt is dat alleszins het geval. "Een leider heeft niets met roepen op het veld te maken. Ook de fysieke uitstraling is van belang", vertelt Wilmots in Het Nieuwsblad

"Kijk maar naar een Vincent Kompany, daar staat iemand. Maar het belangrijkste is dat de leider zelf goed speelt, dat is echt cruciaal. De Bruyne heeft het allemaal in zich - Hazard ook overigens -, maar het moet er voor lange tijd uitkomen. Hopelijk is de aanzet nu gegeven", merkt Wilmots nog op.

Ceulemans: "Alle ballen werden bij De Bruyne ingeleverd"

Ook Jan Ceulemans ziet dat De Bruyne een échte leider is geworden. "Weet je? Vooral na de rust vond ik De Bruyne zich tegen Egypte tonen als leider”, zegt de ­Caje. “Waarom? Omdat ­Hazard er niet meer bij was. Het zijn de ploegmaats die kiezen wie de leider van het elftal is."

"En als De Bruyne en Hazard samen op het veld staan, is die keuze moeilijker te maken. Na de rust was het alleen De Bruyne en werden alle ballen bij hem ingeleverd. Dan stuur je het spel, dan ben je een leider.”

Poll: Is De Bruyne dé leider in deze ploeg?

TAGS  I  De Bruyne  I  Wilmots  I  Ceulemans  I  Rode Duivels

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024