Nainggolan werd te licht bevonden: “Maar hij was toen al een winnaar!”

Nainggolan werd te licht bevonden: “Maar hij was toen al een winnaar!”
Vrijdag 08 juni 2018 - 22:30   I  

Radja Nainggolan ging op zéér jonge leeftijd al naar Italië. De spijkerharde middenvelder speelde in de jeugdopleiding bij Beerschot maar kwam al snel in beeld bij enkele buitenlandse clubs. Onder andere bij Ajax Amsterdam. Nainggolan werkte daar ook een stage af maar werd te licht bevonden.

“Men vond hem op dat moment niet echt een Ajax-speler. De club had spelers op zijn positie die beter waren, maar Radja was toen al een winnaar”, vertelt de 77-jarige scout Urbain Haesaert in een interview met Sport/Voetbalmagazine. “Radja was een dankbare speler, zeer goed in de balrecuperatie en keihard in de duels. Maar toen hij naar AS Roma ging, dacht ik: verdorie, er zat nog meer in dan ik voor mogelijk had gehouden.”

Uiteindelijk speelde Nainggolan de pannen van het dak in de Serie A bij Piacenza en Cagliari en versierde zo een transfer naar AS Roma. Daar is Il Ninja nu één van de steunpilaren van de ploeg en draagt de middenvelder soms ook de aanvoerdersband bij afwezigheid van Daniele De Rossi. Nainggolan is na een topseizoen bij de Romeinse club echter niet opgeroepen voor het WK in Rusland en stopte per direct als international.

Poll: Had Nainggolan ook bij Ajax kunnen slagen?

TAGS  I  Ajax  I  Nainggolan  I  Roma  I  Martinez  I  Rode Duivels

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024