Vandereycken verrast: "Hij is de beste spits van de Rode Duivels"

Vandereycken verrast:
Zaterdag 09 juni 2018 - 10:30   I  

René Vandereycken is zelf nog bondscoach geweest en volgt het voetbal op de voet. Met zijn scherpe analyses is hij dan ook uitstekend geplaatst om onze Rode Duivels eens onder de loep te nemen. Dat deed hij ook voor Het Nieuwsblad.

Vandereycken neemt geen blad voor de mond en zegt waar het op staat. Roberto Martinez trekt met Romelu Lukaku en Michy Batshuayi naar Rusland en laat Christian Benteke dus thuis. Volgens Vandereycken is Benteke nochtans de beste spits die we hebben.

"Lukaku is de logische starter, maar met wat Dries Mertens het voorbije anderhalf jaar in Napels als spits gepresteerd heeft, is hij in mijn ogen ook een mogelijkheid. Maar ik zeg al jaren - en dat is heel persoonlijk - dat Benteke het meeste potentieel heeft als diepe spits. Daar ben ik honderd procent van overtuigd. Volgens mij is hij niet trager dan Lukaku. Ik denk zelfs dat hij met de bal aan de voet sneller is. Qua kopspel is Lukaku veel verbeterd, maar Benteke, die torent er echt bovenuit. Technisch is Benteke veel beter, en hij gebruikt zijn lichaam ook veel beter om de bal af te schermen. In het ploegspel, bal bijhouden, afleggen en opnieuw voor doel komen: poten­tieel is dat de beste spits die we hebben", aldus Vandereycken in Het Nieuwsblad.

Poll: Is Benteke de beste spits die we hebben?

TAGS  I  Vandereycken  I  Rode Duivels  I  Lukaku  I  Benteke

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024