Dit is de reden waarom Boyata een streepje voor heeft op de rest

Dit is de reden waarom Boyata een streepje voor heeft op de rest
Zaterdag 09 juni 2018 - 23:00   I  

Na de blessures van Vincent Kompany en Thomas Vermaelen bij de Rode Duivels ziet Dedryck Boyata zijn kansen schoon om minuten te maken op het Wereldkampioenschap in Rusland. Laurent Cimant staat als reserve aangeduid en Christian Kabasele is niet geselecteerd. Leander Dendoncker kan echter ook centraal in de verdediging staan.

Maar het is Boyata die een streepje voor heeft op zijn concurrenten. “Ik heb hard gewerkt om erbij te geraken en ben klaar om ze te vervangen. Ik hoop dat ik speelminuten krijg en doe er alles aan om de coach te overtuigen. Bij Celtic hebben we bovendien een heel jaar met een driemansverdediging gespeeld”, laat Boyata weten tegenover Het Laatste Nieuws.

“Ik ben het systeem dus gewoon. Ik stond dit jaar zowel centraal als rechts in de verdediging en kan dus op verschillende plekken worden uitgespeeld. Maar als de bondscoach me vraagt om links te staan, dan zal ik dat met veel plezier doen. De positie maakt voor mij niet zoveel uit”, aldus de centrale verdediger.

Ontgoocheling

In 2016 kreeg Boyata een ferme tegenslag te verwerken toen de verdediger door voormalig bondscoach Marc Wilmots werd geselecteerd voor het EK in Frankrijk maar uiteindelijk geblesseerd uitviel. Een hamstringblessure gooide roet in het eten. “Toen ik in 2016 geblesseerd uitviel, ging ik door een zeer moeilijke periode. Dat was echt de grootste ontgoocheling uit mijn carrière. Maar ik zit nu in een situatie die ervoor kan zorgen dat ik eindelijk die ontgoocheling kan vergeten.”

Poll: Is Boyata een goede vervanger voor Kompany/Vermaelen?

TAGS  I  Boyata  I  Celtic  I  Wilmots  I  Martinez  I  Rode Duivels  I  WK

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024

zaterdag 20 april 2024