"Het is spijtig. Hij had de plaats van Kompany kunnen innemen"

Zondag 10 juni 2018 - 10:01   I  

Over acht dagen spelen de Rode Duivels hun eerste wedstrijd op het WK. De tegenstander, Panama, moet een hapklare brok zijn. Roberto Martinez heeft zijn typeploeg ongetwijfeld al in zijn hoofd, maar toch is en blijft het wachten hoe fit Vincent Kompany en Thomas Vermaelen zullen zijn.

Gewezen Rode Duivel Stéphane Demol houdt de adem in. Hij maakt zich duidelijk zorgen om Vermaelen en Kompany. Wat als blijkt dat ze allebei niet fit aan het WK kunnen beginnen? "Als dat zou gebeuren, is het spijtig dat Dendoncker een minder seizoen gespeeld heeft", klinkt het in Het Laatste Nieuws.

"Op het niveau van het jaar voordien kon hij eventueel de plaats van Kompany innemen als dat nodig moest zijn. Een jaar geleden was het verschil tussen hem en Vincent minder geweest, maar nu is het een beetje te groot."

Europese topverdedigers

In Boyata gelooft Demol niet. "Boyata is toch een klasse minder. En Ciman heeft altijd zijn best gedaan bij de Rode Duivels, maar het is óók een klassse minder dan Vincent en Thomas. Die anderen zijn goed, maar geen topspelers."

"Als Kompany en Vermaelen fit zijn, zijn dat wél twee Europese topverdedigers. Ik vind het wel schitterend dat Martínez ze er allebei bijpakt, ook al zijn ze niet in orde. Voor een wereldbeker moet je altijd je beste spelers meepakken", besluit de ex-verdediger.

Poll: Zou Dendoncker een goede vervanger zijn voor Kompany?

TAGS  I  Demol  I  Dendoncker  I  Anderlecht  I  Kompany  I  Vermaelen  I  Manchester City  I  Barcelona  I  Rode Duivels

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024