Vandereycken snapt Martinez niet: "Ik zou hem er nooit hebben bijgenomen"

Vandereycken snapt Martinez niet:
Zondag 10 juni 2018 - 11:00   I  

Er was de voorbije weken al heel wat te doen omtrent de WK-selectie van Roberto Martinez. De bondscoach liet onder meer Radja Nainggolan links liggen, terwijl enkele verrassende namen het wél tot de definitieve kern voor wereldkampioenschap in Rusland schopten.

Gewezen bondscoach René Vandereycken geeft in een gesprek met Het Nieuwsblad zijn mening over de defensieve keuzes van Martinez. Hij snapt bijvoorbeeld niet dat de Spanjaard iemand als Laurent Ciman selecteerde.

Kabasele heb ik te weinig zien spelen. Boyata ook, al herinner ik me wel een balverlies van hem bij Celtic dat werd afgestraft. En Ciman zou ik er nooit hebben bijgenomen. Kwalitatief is al enkele keren duidelijk gebleken dat hij in de fout gaat op het internationale niveau", toont Vandereycken zich scherp.

"Zijn sterkste punt is zijn vrije trap van heel ver. Als verdediger..."

De 64-jarige ex-trainer gaat zelfs nog een stapje verder. "Ik begrijp het niet waarom Ciman al zo lang meegaat. Vroeger als rechtsback was het nog erger. Hij zal zeker een prima mentaliteit hebben, maar zijn sterkste punt is zijn vrije trap van heel ver. Als verdediger… Op het vlak van ervaring kan je dan evengoed Nicolas Lombaerts meenemen, ook al zal daar niet het grote verschil liggen.”

Poll: Zou jij Ciman opnemen in de WK-selectie?

TAGS  I  Vandereycken  I  Rode Duivels  I  Boyata  I  Kabasele  I  Ciman  I  Martinez

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024