Guardiola spreekt duidelijke taal over terugkeer naar Barcelona

Guardiola spreekt duidelijke taal over terugkeer naar Barcelona
Zondag 10 juni 2018 - 20:00   I  

Josep Guardiola was bijzonder succesvol bij FC Barcelona. De Spaanse oefenmeester stond tussen 2008 en 2012 aan het roer bij de Catalaanse club en haalde verschillende prijzen binnen. Nu is de coach actief bij Manchester City in de Premier League en spreekt het duidelijke taal over een eventuele terugkeer naar Barcelona.

Tegenover TV3 vertelt Pep Guardiola dat hij geen ambitie heeft ooit terug te keren bij Barcelona. “Als trainer is het voor mij klaar bij Barcelona. Ik ben niet meer dezelfde persoon en ik word ook niet meer op dezelfde manier gezien bij de club", is Guardiola zo klaar als een klontje. Na een periode bij Bayen München zit de manager nu bij Manchester City, maar zijn tijd bij Barcelona was vooralsnog de succesvolste.

"Het was een fantastische tijd. Het was wij tegen de rest van de wereld. We deden het, met Tito (Vilanova nvdr.). We hadden een paar fantastische spelers, een jonge voorzitter (Joan Laporta nvdr.) en we hadden Txiki Begiristain bij de club. We hadden een generatie van brutale voetballers en we hadden met Lionel Messi de beste speler ter wereld. Alles kwam samen", aldus Guardiola.

Moe van het werk

Na vier seizoenen trok Guardiola de deur van Barcelona definitief achter zich toe. “Ik werd moe van het werk. Nu ik zie hoe het Barça zonder mij af gaat, denk ik niet dat het een slechte beslissing was. Ik geloof dat Barcelona nog steeds het beste team ter wereld is.” Afgelopen seizoen werd Guardiola met Manchester City indrukwekkend kampioen van de Premier League.

Poll: Bij welke club past Pep Guardiola het best?

TAGS  I  Guardiola  I  Barcelona  I  Manchester City

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024