DONE DEAL: Barcelona verkoopt Deulofeu en legt zelf wonderkind vast

DONE DEAL: Barcelona verkoopt Deulofeu en legt zelf wonderkind vast
Maandag 11 juni 2018 - 13:50   I  

FC Barcelona was maandag druk in de weer. De Spaanse kampioen maakte via zijn officiële kanalen niet één, maar wel twee deals bekend. Gerard Deulofeu ruilt Camp Nou definitief in voor het Engelse Watford, terwijl wonderkind Ricard Puig langer bij ‘de Blaugrana’ blijft voetballen.

Dat Deulofeu Barcelona zou verlaten, was al eventjes duidelijk. De Catalaanse topclub activeerde vorige zomer een terugkoopoptie en haalde Deulofeu voor 12 miljoen euro weg bij Everton. Nieuwbakken trainer Ernesto Valverde geloofde in Deulofeu, maar die kon zich nooit doorzetten bij Barça.

In januari vertrok de snelle winger, 23 ondertussen, op huurbasis naar Watford. Daar wist Deulofeu te overtuigen en nu leggen de Engelsen 13 miljoen euro op tafel om de Spanjaard definitief aan te trekken. Door middel van bonussen kan het transferbedrag nog oplopen tot 17 miljoen.

Wonderkind Puig tekent bij

Barcelona maakte van de gelegenheid gebruik om aan te kondigen dat wonderkind Ricard Puig zijn krabbel zette onder een nieuw contract tot de zomer van 2021. De 18-jarige centrale middenvelder stond in de belangstelling van onder meer Tottenham Hotspur, maar blijft Barça dus trouw. In de nieuwe overeenkomst van Puig staat een afkoopclausule van 100 miljoen euro.

Puig staat te boek als één van de grootste talenten van ‘La Masia’, het opleidingscentrum van Barcelona. Het goudhaantje schitterde vorig seizoen in de UEFA Youth League, die hij overigens won met Barça. Puig trainde ook al meermaals mee met het eerste elftal van de Spaanse kampioen. Op termijn zou Puig bij de grote jongens een vaste waarde moeten worden.

TAGS  I  Deulofeu  I  Watford  I  Barcelona  I  Puig

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024