WK-special: Dit zijn de absolute sterspelers op het komende WK

WK-special: Dit zijn de absolute sterspelers op het komende WK
Dinsdag 12 juni 2018 - 12:00   I  

Er zijn zoveel topspelers die op het komende WK in Rusland actief zullen zijn en de keuzes voor het absolute neusje van de zalm zorgde bij Voetbal24 voor enorm veel hoofdpijn. Zonder twijfel kunnen er wel drie elftallen met toppers gemaakt worden. Spelers als Manuel Neuer, Thiago Silva, Toni Kroos, Andrés Iniesta, Mo Salah, Harry Kane en Luis Suarez hebben het elftal niet gehaald, maar deze 11 winnen het WK met de vingers in de neus. Dat wordt sowieso smullen in Rusland.

Verdediging

Als doelman hebben we de altijd betrouwbare sluitpost David De Gea. Real Madrid aast al enkele seizoenen op de puntenpakker van Manchester United en José Mourinho wrijft zich dan ook in de handen met zo’n klasbak onder de lat. Manuel Neuer heeft afgelopen seizoen te weinig gespeeld bij Bayern München en Thibaut Courtois verloor in de Premier League de strijd om de Golden Glove van, jawel, David De Gea.

In de driemansverdediging staat verdediger Sergio ‘de sluwe vos’ Ramos als een muur. De aanvoerder van Real Madrid en de Spaanse nationale ploeg staat bekend voor zijn smerige trucjes, maar wat een geweldenaar is het toch. Ramos draagt de defensie samen met Mats Hummels van de Duitse nationale ploeg.

Hummels maakte de gevoelige overstap van Dortmund naar Bayern München (nadat hij eerder al bij Bayern had gezeten) en paste zich zonder problemen aan. Linksback Marcelo is uiteraard een gevestigde naam en mag ook niet ontbreken. De Braziliaan dribbelt de flank af alsof zijn leven op het spel staat. De linksachter is onmisbaar bij Real Madrid en ook voor de Goddelijke Kanaries vliegt Marcelo op en neer.
 

Middenveld

Voor de verdediging staat de Kroaat Luka Modric. Al jaren speelt de centrale middenvelder op een constant hoog niveau en bij de Koninklijke won Modric afgelopen seizoen zijn derde opeenvolgende Champions League. Naast de middenvelder van Real Madrid staan de Fransman Paul Pogba en Rode Duivel Kevin de Bruyne.
 

Paul Pogba kende een wisselvallig seizoen bij Manchester United maar de beresterke Fransman is nog altijd één van de beste middenvelders ter wereld terwijl Kevin De Bruyne een ge-wel-dig jaar met Manchester City achter de rug heeft. De Rode Duivel won dan ook de allereerste Playmaker-award in de Premier League, klasse!

Aanval

De schakel tussen aanval en middenveld is tweede Rode Duivel Eden Hazard. De creatieve nummer 10 van de Belgische nationale ploeg draait zo snel weg van zijn man dat die nog drie weken lang duizelig is. Hazard lijkt dé absolute smaakmaker van de Rode Duivels te worden na zijn indrukwekkende optredens in de oefeninterlands naar aanloop van het WK.
 
Het aanvalstrio heeft eigenlijk geen uitleg nodig. Lionel Messi en Cristiano Ronaldo worden gezien als dé beste voetballers die ooit op een veld hebben gestaan. Wie van de twee ‘beter’ is laten we in het midden maar dat dit duo buitenaards is, staat buiten kijf. De Portugese superster Cristiano Ronaldo staat in de punt omdat CR7 een absolute doelpuntenmachine is.
 
Argentijns wereldwonder Messi maakt zijn acties graag vanop de rechterflank en aan de overzijde staat Neymar geposteerd. De duurste speler aller tijden (222 miljoen euro nvdr.) komt terug vanuit blessure maar liet in de oefeninterlands met Brazilië al zien helemaal klaar te zijn voor het WK met onnavolgbare acties en twee doelpunten in twee wedstrijden.
 
 
Gisteren kon u al hier het WK-elftal met spelers van de Jupiler Pro League bekijken. Morgen, woensdag 13 juni, komen de WAGS aan de beurt. Het belooft een stomend elftal te worden dus hou Voetbal24 zeker in de gaten.

Poll: Wie wordt de grote ster op het komende WK?

TAGS  I  WK  I  Neymar  I  Ronaldo  I  Messi  I  Pogba  I  Sergio Ramos  I  De Bruyne  I  Hazard

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024