Belangrijke verandering in verband met de VAR voor komend seizoen

Belangrijke verandering in verband met de VAR voor komend seizoen
Dinsdag 12 juni 2018 - 14:20   I  

De VAR is één van de meest besproken zaken van afgelopen seizoen. De videoref werd niet bij elke wedstrijd gebruikt en zorgde voor heel wat ophef. Komend seizoen zal tijdens iedere wedstrijd van de Jupiler Pro League de VAR aanwezig zijn.

CEO van de Pro League, Pierre François, laat weten dat de VAR altijd aanwezig zal zijn. "Er zijn dus geen limieten meer qua aantal wedstrijden. De testperiode ligt ondertussen achter ons en de Pro League heeft het budget voor het functioneren van de VAR goedgekeurd. De VAR zal volgens mij komend seizoen beter presteren, net omdat de testfase afgelopen is.”

“Er zal dus iedere wedstrijd een videoref aanwezig zijn: in de reguliere competitie, Play-Off 1 , Play-Off 2 en ook voor de finale van de Proximus League. Ook in de halve finales en finale van de Croky Cup zal een VAR aanwezig zijn. Dat is volgens mij de belangrijkste nieuwigheid voor het komende seizoen", aldus Pierre François tegenover Belga.

Croky Cup

Een ander nieuwigheidje is dat de finale van de Croky Cup op een nieuwe datum gespeeld zal worden. De bekerwinnaar wordt beslist op 1 mei.

Poll: Is dit een goede zaak voor de JPL?

TAGS  I  KBVB  I  VAR  I  François  I  AA Gent  I  RC Genk  I  Club Brugge  I  Anderlecht  I  Standard  I  Beerschot Wilrijk  I  Antwerp  I  KV Oostende  I  KV Mechelen

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024

zaterdag 13 april 2024