'De échte reden waarom Coucke overstapte van Oostende naar RSCA onthuld’

'De échte reden waarom Coucke overstapte van Oostende naar RSCA onthuld’
Dinsdag 12 juni 2018 - 17:00   I  

De overstap van Marc Coucke van Oostende naar Anderlecht gebeurde niet zonder slag of stoot. Dat weet ook het makelaarsduo Jacques Lichtensten – Peter Verplancke van Eleven Mangement. Het duo had een hand in de clubovernames van onder meer Roeselare, Union en Anderlecht.

Op 20 december 2017 wordt ondernemer Marc Coucke officieel voorgesteld als de nieuwe eigenaar van Anderlecht. Toch een grote verrassing omdat de flamboyante preses goed zat bij ‘de club van zijn hart’ KV Oostende. Toch weet Jacques Lichtenstein waarom Coucke die overstap heeft gemaakt. “KV Oostende. Het is de club van zijn hart, maar hij zat daar aan zijn plafond. En daar was hij zich heel bewust van”, vertelt de makelaar tegenover Sport/Voetbalmagazine.

Ook wil Coucke iets groots verwezenlijken bij Anderlecht en heeft de ondernemer veel ambitie. “Hoe meer ik met hem omging, hoe meer ik zijn behoefte voelde om iets groots te verwezenlijken. Zijn wielerploeg behoort tot de top in de wereld en nu had hij een club nodig om in het voetbal aan de Europese top te geraken. Hij kon dus niet beter zitten dan bij Anderlecht, de meest gelauwerde club in België.”

Passie

Makelaar Peter Verplancke ziet dat Coucke zijn geld nu vooral investeert in zijn passies. “Marc is nog zo'n ouderwetse ondernemer. Hij volgt zijn projecten van dichtbij op en werkt vanuit zijn hart. Hij ziet de zaken beter en sneller dan een ander. Oké, hij heeft de middelen om zijn ambities waar te maken, maar hij heeft ook de branie om aan iets te beginnen. Vandaag is hij zo rijk dat hij zijn geld kan investeren in zijn passies.”

Poll: Is Coucke de perfecte voorzitter voor Anderlecht?

TAGS  I  Coucke  I  Anderlecht  I  KV Oostende  I  shw

maandag 18 maart 2024

zondag 17 maart 2024

zaterdag 16 maart 2024

vrijdag 15 maart 2024