Passie of paranoia? 'Deze Rode Duivel speelt altijd omdat hij dat zélf wil'

Passie of paranoia? 'Deze Rode Duivel speelt altijd omdat hij dat zélf wil'
Dinsdag 12 juni 2018 - 23:01   I  

De voorbereiding richting het WK zit erop. Roberto Martinez heeft zijn troeven op tafel gelegd en na de knalprestatie van gisteren hebben we er meer dan ooit zin in gekregen. Nu moet het dan ook gaan gebeuren in Rusland.

Iedereen kreeg ook speelminuten van Roberto Martinez, die gisteren met Leander Dendoncker en Youri Tielemans de enigste twee veldspelers inbracht die nog geen speelminuten hadden gekregen. Je leest het goed, veldspelers. In doel is er namelijk maar één nummer één, en dat is Thibaut Courtois. Geen speelminuten dus voor Simon Mignolet en Koen Casteels, die beiden nu al weten dat ze geen enkele minuut zullen spelen als Courtois fit blijft.

Dat viel overigens ook Hugo Camps op, die in zijn column voor Het Laatste Nieuws dieper ingaat op het eergevoel van de nationale doelman. "Meneer Mártinez moest er niet aan denken, Courtois speelt altijd. Dat is ook het dictaat van Thibaut zelf: alles spelen. Deze doelman doet geen enkele concessie. Sluit hem niet uit voor een warming-up, want muitend gegrom stijgt op over velden en wegen. Geen Duivel is zo eergierig als Thibaut. Het nationale team is zijn koloniale bezit. Is het passie of paranoia? Beseft hij dan niet dat geen zinnig mens het in zijn hoofd haalt zijn nummer 1-positie ter discussie te stellen? Hij is de Lev Yashin van de Rode Duivels. Onvervreemdbaar", aldus Camps.

Fans staan achter Courtois

Camps ziet ook dat de fans volledig achter de doelman staan. "Ook in eigen land heeft Courtois de publieke opinie onversneden achter zich. Ja, Thibaut is de beste en zal dat nog jaren blijven. Toch claimt hij zijn plaats tussen de palen in een oefenpartijtje tegen Janneke en Mieke. Geen licht in de ogen van anderen. Rare onzekerheid, misschien wel een tikkie narcistisch."

Poll: Had Martinez Mignolet speelminuten moeten gunnen?

TAGS  I  Rode Duivels  I  WK  I  Martinez  I  Courtois  I  Camps  I  shw

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024

zaterdag 20 april 2024