Vandereycken geeft Martinez gouden raad over De Bruyne: "Doe het zo"

Vandereycken geeft Martinez gouden raad over De Bruyne:
Woensdag 13 juni 2018 - 06:27   I  

De Rode Duivels spelen volgende maandag hun eerste poulewedstrijd op het WK in Rusland. Panama is de tegenstander en de nationale ploeg moet uiteraard meteen drie punten pakken. Met Kevin De Bruyne als centrale middenvelder? Wellicht wel. Al hoeft dat volgens gewezen bondscoach René Vandereycken niet per se.

Vandereycken is immers van mening dat De Bruyne hoger moet spelen bij de nationale ploeg. Hij stelt daarom ook een ander systeem voor. “Ik blijf erbij dat we tegen een sterke tegenstander het best in een 4-2-3-1 kunnen spelen, met in puur verdedigend opzicht de sterkst mogelijke defensie: Alderweireld, Kompany, Vermaelen en Vertonghen", zegt Vandereycken in Het Nieuwsblad.

"De bondscoach heeft in de oefenwedstrijden de viermansdefensie niet uitgetest, maar zegt dat hij daarover genoeg informatie heeft op basis van de trainingen. Witsel en Fellaini of Dembélé zijn in een 4-2-3-1 de controlerende en verdedigende middenvelder, waardoor De Bruyne een rij hoger kan spelen. Laat Hazard, De Bruyne en Mertens daar veel positiewissels doorvoeren."

"Tegen sterke ploegen heb je het inzicht van De Bruyne hoger op het veld nodig"

In dat systeem ziet Vandereycken een belangrijke rol weggelegd voor De Bruyne. "De Bruyne heeft een sterke oefencampagne gespeeld, maar ik vind dat hij iets te laag stond voor zijn kwaliteiten. Hij is niet te beroerd om zich weg te cijferen, maar hij is geen verdediger. Tegen sterke ploegen heb je zijn inzicht en passing hoger op het veld nodig. Nu moest zijn laatste pass van iets te ver komen. Hij heeft te weinig spelers alleen voor doel kunnen brengen. Zonde als je ziet wat hij bij Manchester City heeft getoond.”

Poll: Moet De Bruyne hoger spelen bij de Rode Duivels?

TAGS  I  Vandereycken  I  Rode Duivels  I  De Bruyne  I  Martinez

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024