"Dries Mertens is zó goed dat hij meekan bij Barcelona"

Woensdag 13 juni 2018 - 09:28   I  

Dries Mertens is in Napels uitgegroeid tot een heuse ster. De Rode Duivel kan zijn huis niet meer verlaten zonder aangeklampt te worden door fans van Napoli die een handtekening of een selfie willen. Maar toch staat het nog niet vast dat Mertens ook volgend seizoen nog bij 'i Partenopei' zal voetballen.

Volgens Daniele Bellini, de wereldberoemde stadionomroeper van Napoli, is het niet uitgesloten dat Mertens straks voor een nog veel grotere club zal uitkomen. "Sinds Sarri van Dries een nummer negen heeft gemaakt, bewijst hij hoe goed hij wel is", zegt Bellini in Het Laatste Nieuws.

"Neem nu die goal tegen Lazio. Zijn lob vanop de flank, terwijl hij aanvankelijk met zijn rug naar doel stond. Mensen geloven soms niet wat ze zien als Dries aan de bal is", gaat Bellini verder. "He's crazy. Gewoonweg omdat hij sneller denkt dan de rest. Drie - wat zeg ik? - , vier stappen zelfs."

Barcelona & Chelsea

Volgens de vaste stadionomroeper van Napoli is Mertens goed genoeg om nog een stap vooruit te zetten. "Hij is zó intelligent en snel dat hij overal zou meekunnen. Bij Barcelona, bij Chelsea en zeker in China. (schiet in de lach) Dries is een ongelooflijke speler. De dag dat hij Napels verlaat, zullen veel mensen huilen. Ik ook."

"Hopelijk blijft hij, maar die transfermarkt is tegenwoordig zó bizar... (zucht) Ik heb echt geen idee wat er zal gebeuren. En ergens wil ik ook dat Dries tevreden is, mooi geld verdient - het is zijn job. Ik zou niet boos zijn als hij Napoli verlaat. Zolang het maar niet voor Juventus is. Ach, Dries zou dat nooit doen", besluit Bellini.

Poll: Is Mertens klaar voor een transfer naar Barcelona?

TAGS  I  Mertens  I  Napoli  I  Chelsea  I  Rode Duivels  I  Barcelona

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024

zaterdag 13 april 2024