Update: Fernando Hierro wordt de nieuwe bondscoach van Spanje

Update: Fernando Hierro wordt de nieuwe bondscoach van Spanje
Woensdag 13 juni 2018 - 14:00   I  

Spanje heeft zéér verrassend bondscoach Julen Lopetegui op straat gezet. De Spaanse voetbalbond was er niet van gediend dat de oefenmeester in het geheim bij Real Madrid een contract heeft ondertekend. Nu maakt de Spaanse voetbalbond bekend dat Albert Celades het WK in zal gaan als bondscoach van Spanje. Update: Fernando Hierro wordt de nieuwe bondscoach van Spanje in plaats van Celades.

Vrijdag speelt Spanje al de eerste groepswedstrijd tegen Portugal. Albert Celades komt over van Spanje Onder 21 jaar en zal dan al op de bank zitten. Overigens was Celades al mee naar Rusland dus kan de coach meteen het roer overnemen. Fernando Hierro wordt zijn rechterhand.

De 42-jarige Celades was vier jaar oefenmeester van het beloftenteam. Vorig jaar bereikte hij nog met Spanje Onder-21 de finale van het EK, waarin het verloor van Duitsland. Als speler kwam Celades onder andere uit voor Barcelona en Real Madrid. Het is nog niet bekend of de coach ook na het WK zal aanblijven als bondscoach van Spanje.

Spaanse media melden ook dat Julen Lopetegui meteen is vertrokken uit Rusland. De coach zal dus geen reactie geven op zijn ontslag tot hij in Spanje is gearriveerd. Lopetegui zal komend seizoen aan het roer staan bij Real Madrid.

Update: Niet Celades maar Hierro

Eerst kwam de Spaanse media met het nieuws naar buiten dat Albert Celades de nieuwe bondscoach zou worden. Maar nu is Fernando Hierro de man die aan het roer zal staan. Albert Celades wordt mogelijk wel zijn rechterhand. De ex-speler van Real Madrid zal vrijdag al op de bank zitten tegen Portugal.

Poll: Is Celades een goede opvolger van Lopetegui?

TAGS  I  Spanje  I  WK  I  Lopetegui  I  Celades

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024