Preud'homme kondigt onverwacht afscheid aan: "Tijd om te stoppen"

Preud'homme kondigt onverwacht afscheid aan:
Donderdag 14 juni 2018 - 20:34   I  

Standard maakte onlangs bekend dat Michel Preud'homme vanaf volgend seizoen opnieuw aan het roer staat op Sclessin. De Luikenaar volgt de vertrokken Ricardo Sa Pinto op, maar het is niet duidelijk hoe lang MPH trainer van Standard zal blijven.

Preud'homme zijn opdracht en missie bij Standard zijn duidelijk. Hij wil voor rust zorgen op Sclessin en 'zijn' club naar successen leiden. "Stabiliteit creëren bij Standard, dat is bedoeling. Dat was trouwens ook mijn doelstelling bij Club Brugge en dat is me daar gelukt", tekent Sporza op uit de mond van Preud'homme.

Meteen bij zijn aanstelling kondigde de 59-jarige oefenmeester ook al zijn afscheid als hoofdcoach aan. "Door mijn leeftijd en mijn driedubbele functie zal dit wellicht mijn laatste project zijn", klinkt het onverwacht. "De dag dat het tijd is om te stoppen als trainer, zal ik andere functies hebben binnen de club."

Kampioenenmaker

Preud'homme stond doorheen zijn carrière als trainer achtereenvolgens aan het roer bij Standard, AA Gent, FC Twente, Al-Shabab en Club Brugge. Met Standard en Club Brugge pakte de kampioenenmaker al een Belgische titel, nu hoopt hij dat kunstje nog eens te herhalen met De Rouches.

Poll: Gaat Preud'homme het goed doen bij Standard?

TAGS  I  Preud'homme  I  Standard  I  Club Brugge  I  Venanzi  I  Sa Pinto  I  Club Brugge  I  AA Gent

donderdag 29 september 2022

woensdag 28 september 2022

dinsdag 27 september 2022

maandag 26 september 2022