Politie staat paraat voor wedstrijd van Marokko: "Ergere dingen voorkomen"

Politie staat paraat voor wedstrijd van Marokko:
Donderdag 14 juni 2018 - 23:15   I  

Morgen begint ook Marokko aan het WK. De Marokkanen hebben een héérlijke ploeg en kunnen wel eens dé verrassing van het tornooi worden. Ook in België zal de wedstrijd op de voet gevolgd worden, want er wonen heel wat Belgen met een Marokkaanse achtergrond in ons land.

De politie van Brussel is wel op zijn hoede voor de wedstrijd van morgen tegen Iran. Toen Marokko zich plaatste voor het WK braken er in Brussel rellen uit en dat wil de politie deze keer vermijden. Momenteel heeft de politie er nog het volste vertrouwen in, maar ze staan wel klaar om ergere dingen te voorkomen.

"We hebben een oproep opgevangen van jonge Marokkanen die willen komen vieren. Ik benadruk wel 'vieren', maar dat was vorig jaar ook het geval aan de Beurs. We hebben het einde van de ramadan, het is een wedstrijd tussen Soennieten en Sjiieten én er zijn de incidenten van vorig jaar. Er gaat waarschijnlijk niets gebeuren, maar wij zijn klaar om ergere dingen te voorkomen", aldus Daniël Van Calck, commissaris van Politie Brussel Hoofstad Elsene op Het Journaal.

Poll: Vrees jij rellen morgen?

TAGS  I  Marokko  I  Iran  I  Brussel  I  rellen

vrijdag 1 december 2023

donderdag 30 november 2023

woensdag 29 november 2023

dinsdag 28 november 2023