Verontrustend nieuws over Vincent Kompany én Thomas Vermaelen

Verontrustend nieuws over Vincent Kompany én Thomas Vermaelen
Vrijdag 15 juni 2018 - 10:11   I  

Maandag spelen de Rode Duivels hun eerste groepswedstrijd op het WK. Of Vincent Kompany en/of Thomas Vermaelen aan spelen toekomen tegen voetbaldwerg Panama, is drie dagen voor het duel nog steeds niet duidelijk.

Donderdagnamiddag trainden de Rode Duivels voor het eerst op Russische bodem. De spelers maakten kennis met het trainingscomplex waar de nationale ploeg de komende tijd zal vertoeven, maar Kompany én Vermaelen ontbraken.

De twee topverdedigers bleven in het hotel van de Rode Duivels om daar individueel te werken. “Het leek ons beter dat ze in het hotel bleven en hun individueel werk verder zetten. We willen hen in de beste conditie krijgen om dan de juiste medische beslissing te nemen”, vertelde bondscoach Roberto Martinez over de twee zorgenkinderen.

"Opvallend en zelfs verontrustend"

Dat Kompany en Vermaelen, die in Tubeke één keer meetrainde met de andere spelers, de groepstrainingen nog niet hervat hebben is volgens Het Nieuwsblad geen goed nieuws. “Opvallend en zelfs verontrustend”, klinkt het vrijdagmorgen in de krant.

Bij Het Nieuwsblad maken ze zich niet alleen zorgen om Kompany, maar ook om Vermaelen. “Vermaelen gaf eerder aan dat hij op schema zat, maar met de deadline in zicht blijft goed nieuws uit. Waar aanvankelijk alleen Kompany het zorgenkind was, wordt die sinds kort in één adem met Vermaelen genoemd."

Ciman

Martinez herhaalde al meermaals dat hij pas 24 uur voor de match tegen Panama de knoop doorhakt. Als Kompany of Vermaelen alsnog afhaakt, mag reserve Laurent Ciman bij de groep blijven. Anders vliegt de ervaren verdediger terug naar Los Angeles.

Wat denk jij? Geraken Kompany en Vermaelen fit of moeten we ze beiden missen tijdens dit wereldkampioenschap en komt Ciman zo in de ploeg? Geef onder de foto's je mening in onze poll!

Poll: Hoe zie jij dit aflopen?

TAGS  I  Vermaelen  I  Kompany  I  Rode Duivels  I  Ciman  I  Martinez

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024