Is er dan toch een oplossing voor Kompany in de maak?

Is er dan toch een oplossing voor Kompany in de maak?
Zaterdag 24 december 2016 - 15:28   I  

Dat Vincent Kompany een horrorjaar achter de rug heeft, is een understatement. Hij liep de ene na de andere blessure op.

Er wordt zelfs al gevreesd voor zijn carrière, maar zo ver zou het niet komen. Dat denkt Ramón Cugat althans, de dokter die Kompany behandelt. "Zijn problemen zijn niet ongeneesbaar", meent hij in HLN. "Ik heb zijn blessurelijst van de afgelopen jaren ook aandachtig bestudeerd. Vijf, zes, zeven, acht spierkwetsuren: dat is veel. We hebben hem proberen uit te leggen hoe hij bepaalde blessures kan vermijden. Momenteel maakt hij het goed. It's fine. Nu zit hij (klopt op de knie) met die ligamentblessure. Dat was gewoon pech. Een blessure door een botsing die iedereen had kunnen overkomen. Ook jij en ik."

"Ik zei hem: 'Vincent, waarom ben je hier weer? Had ik niet gezegd dat ik je minder wilde zien?' Het was niet zijn quadriceps, de spier die hij in mei afscheurde. Die blessure waardoor hij het EK miste. Zijn huidige kniekwetsuur is niet zo zwaar. Ik sta elke dag in contact met de medische staf van Manchester City. Hij herstelt goed. Hij neemt zijn tijd. He's fine."

Cugat lijkt Kompany nu ook een andere mentaliteit bezorgd te hebben. Hij lijkt minder geneigd om nog risico's te nemen. Getuige daarvan zijn beslissing om in extremis af te haken voor de interland tegen Nederland. "Dat lag ook aan de aard van die quadricepsblessure. Ik heb hem fijntjes uitgelegd dat hij geduld moest opbrengen. Dat je na zo'n operatie meer tijd nodig hebt. Ik heb hem gezegd: 'Nu volg je ons idee.' We hebben hier, in onze praktijk, gelijkaardige blessures bestudeerd. Wij weten waarover we praten. Hij is een intelligente jongen, draagt zorg voor zijn lichaam en overlegt ook regelmatig met de staf. We hebben geen klagen."

TAGS  I  Vincent Kompany  I   Manchester City

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024