Uruguay pakt overwinning in de slotfase tegen Egypte

Vrijdag 15 juni 2018 - 15:56   I

Gisteren won Rusland met overtuigende 5-0 cijfers van Saudi-Arabië. Vandaag won in Groep A Uruguay zeer nipt van Egypte. Sterspeler Mohamed Salah kreeg geen minuten en bleef heel de wedstrijd op de bank.

Met Luis Suarez en Edinson Cavani kan Uruguay op twee absolute topspitsen rekenen. Toch had het Zuid-Amerikaanse land veel moeite om tot kansen te komen. Het hoogtepunt in de eerste helft was een zéér opzichtige schwalbe van Egyptenaar Saïd.

In de tweede helft kregen beide ploegen een paar kansjes. Vooral Luis Suarez kreeg een paar keer een grote mogelijkheid om te scoren. Twintig minuten voor tijd ging Suarez alleen op doel af maar doelman Elshenawy ging goed plat in de voeten van de Uruguayaanse spits. Ook op een verwoestend schot van Cavani had Elshenawy een sterke redding in huis.

In het slot van de wedstrijd stond Cavani nog dicht bij een doelpunt. Zo schoot de aanvaller de bal op de paal na een harde vrije trap. In de laatste minuut was het alsnog Uruguay dat met de drie punten ging lopen. Jimenez kopte een hoekschop binnen en zorgde zo voor de winning-goal. Zo staat Rusland nu samen met Uruguay eerste in Groep A met 3 punten, Egypte en Saudi-Arabië hebben 0 punten.

Poll: Is Uruguay de verdiende winnaar?