Iran zadelt Marokko op met ongelofelijke kater

Iran zadelt Marokko op met ongelofelijke kater
Vrijdag 15 juni 2018 - 18:56   I  

Het was een speciale dag voor Marokko en Iran. Uitgerekend op de dag van het Suikerfeest stonden beide landen op het WK in Rusland tegenover elkaar. Beide landen wilden het einde van de Ramadan maar wat graag vieren met een overwinning, en het was Iran dat uiteindelijk met de drie punten aan de haal ging.

Marokko begon prima aan zijn eerste duel op het wereldkampioenschap, maar Mbark Boussoufa en co slaagden er niet in om hun overwicht uit te buiten. Gaandeweg kwam Iran beter in de match, maar halverwege prijkte er nog steeds een 0-0-tussenstand op het scorebord.

Na de pauze was de wedstrijd in evenwicht. Niet te veel risico’s nemen was de boodschap, want geen van beide landen wilde verliezen. Ziyech kwam in de slotfase nog tot de beste kans, maar Iran-doelman Beiranvand onderscheidde zich en hield zijn netten schoon.

De wedstrijd leek in een gelijkspel te eindigen, maar daar besliste een stilstaande fase anders over. Bouhaddouz verschalkte zijn eigen doelman en zo ging Iran in extremis nog met de zege aan de haal. 

Poll: Zal één van deze landen doorstoten naar de volgende ronde?

TAGS  I  Marokko  I  Iran

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024