Er moet Imke Courtois iets van het hart: "Eindelijk!"

Er moet Imke Courtois iets van het hart:
Zaterdag 16 juni 2018 - 08:03   I  

Imke Courtois is tijdens het WK in Rusland één van de vaste analisten bij Sporza. De gewezen Red Flame zit dikwijls aan tafel bij host Karl Vannieuwkerke en heeft er geen probleem mee om haar mening te geven en tegen de stroom in te varen. Zelf is Courtois héél blij dat ook vrouwen tegenwoordig hun zegje mogen en kunnen doen over voetbal.

"Het besef is stilaan gegroeid dat het niet alleen maar mannen zijn die iets over voetbal weten. Eindelijk. Ik ben blij dat Heleen er nu ook bij is. Het is niet iets wat ik alleen kan. Ik zeg altijd dat iederéén over voetbal kan praten", aldus Courtois in een gesprek met Het Nieuwsblad.

Het WK is nog maar pas begonnen, maar één ding is zeker: Courtois geniet met volle teugen van het hele gebeuren. “Ik beschouw het als een groot festival. Met overal mensen op straat, barbecues, samen­horigheid. Geweldig.”

"Ik kan écht niet zeggen dat we wereldkampioen zullen worden"

Over de kansen van de Rode Duivels twijfel de analiste nog. “Ik kan écht niet zeggen dat we wereldkampioen zullen worden. We blijven een bescheiden voetballand, maar wel eentje met ­fantastische spelers. We hebben niet echt een voetbalidentiteit zoals Duitsland of Brazilië. Die weten al veertig, vijftig jaar hoe het is om een toernooi te winnen, wij niet."

Poll: Ben jij blij dat er meer vrouwen opduiken als analist?

TAGS  I  Courtois  I  WK  I  Rode Duivels

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024