Martinez komt met belangrijk nieuws over blessures Kompany en Vermaelen

Martinez komt met belangrijk nieuws over blessures Kompany en Vermaelen
Zaterdag 16 juni 2018 - 19:15   I  

De blessures van Vincent Kompany en Thomas Vermaelen blijven bezorgdheid veroorzaken. Het tweetal kwam vandaag wéér niet in actie op training en het kwam dan ook als een verrassing dat Laurent Ciman al naar huis werd gestuurd. Nu komt bondscoach Roberto Martinez met belangrijk nieuws over het blessureleed.

Het gaat de goede kant uit met de geblesseerde verdedigers, laat Martinez weten op een persconferentie. “Met Kompany en Vermaelen gaat het de goede kant uit. Vermaelen zal inzetbaar zijn in de tweede en de derde groepswedstrijd. Voor Kompany beslissen we morgen. Maar we hebben er goede hoop op dat hij vanaf de derde groepswedstrijd kan spelen. We hebben ervoor gekozen om deze twee ervaren spelers bij de groep te houden”, wordt Martinez geciteerd door Het Nieuwsblad.

"Of dat een risico is? Elke speler kan geblesseerd geraken. Wij moeten beslissingen nemen met de medische info die we hebben. Thomas Vermaelen heeft in de laatste jaren getoond dat hij er altijd staat als hij speelt. Hij heeft geen matchritme nodig. Met Vincent Kompany is het belangrijk dat hij zijn ervaring toevoegt aan de groep. Ook hij kan meteen presteren indien nodig. Dat bewees hij toen hij na vier maanden afwezigheid bij Manchester City meteen op topniveau presteerde tegen Chelsea."

Kristallen bol

Ook zegt Martinez dat de toekomst nog onzeker is. “We hebben geen kristallen bol waarmee we kunnen zien of ze nog eens hervallen. We beslisten om Thomas Vermaelen in Moskou te houden. We zijn drie dagen weg uit ons basiskamp, hij kan daar hard verder werken aan zijn herstel. Of hij hervallen is? Vermaelen zat vorige week voor op zijn schema. Zijn lichaam verrast soms de wetenschap. Maar het was altijd het plan om hem vanaf de tweede match in te zetten”, aldus Martinez.

Poll: Denk jij dat Vermaelen en Kompany tijdig fit gaan geraken?

TAGS  I  Martinez  I  Ciman  I  Kompany  I  Vermaelen  I  Rode Duivels  I  WK

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024