Peru mist karrenvracht aan kansen en verliest van Denemarken

Zaterdag 16 juni 2018 - 19:53   I

De Deense nationale ploeg heeft met 1-0 gewonnen van Peru. In groep C staat Denemarken zo samen met Frankrijk op kop, dat eerder al op een diefje kon winnen van Australië. Denemarken lag heel de wedstrijd onder maar kon de wedstrijd alsnog winnend afsluiten.

Het had evengoed anders kunnen uitdraaien want de Peruviaanse nationale ploeg heeft een karrenvracht aan kansen gemist. In de eerste helft kreeg Peru, op aangeven van de VAR, een strafschop. Cueva miste echter door de bal hoog over het doel te schieten.

Vlak na rust kreeg Peru het zogenaamde deksel op de neus. Op aangeven van Eriksen was het Poulsen die de 1-0 kon binnenwerken. Het Zuid-Amerikaans land kwam ook enkele keren dicht bij de gelijkmaker maar ook invaller Guerrero kon het tij niet keren. Door de slordige afwerking van Peru kon Denemarken stand houden en bleef het bij 1-0.

Poll: Is Denemarken een terechte winnaar?