Kroatië op automatische piloot voorbij teleurstellend Nigeria

Zaterdag 16 juni 2018 - 22:48   I

Kroatië mocht een drukke WK-dag afsluiten tegen het jonge Nigeria. De 'Super Eagles' werden voor het WK getipt als sensatie, maar een sensationele partij konden de Nigerianen niet op de mat brengen. Kroatië kwam eigenlijk nooit in de problemen en won relatief eenvoudig met 2-0.

De eerste helft begon veelbelovend met veel lopende mensen bij Kroatië. Een erg offensief Kroatië, met Ivan Rakitic, Luka Modric, Ante Rebic, Andrej Kramaric, Ivan Perisic én Mario Mandzukic probeerde de Nigerianen meteen bij de keel te grijpen. Dat lukte ook en de kansen kwamen ook stilaan. Net na het halfuur hadden de Kroaten wel een portie geluk, toen Etebo een corner ongelukkig in eigen doel klungelde. Meteen ook de ruststand.

In een zwakke tweede helft controleerde Kroatië de wedstrijd. Nigeria kon nooit een vuist maken en toen Troost-Ekong Mandzukic neerhaalde in de zestien kon Luka Modric de wedstrijd vanop de stip helemaal beslissen. Kroatië neemt zo tijdelijk de leiding in groep D. Argentinië weet nu al wie de grootste uitdager wordt voor de eerste plek.

Poll: Wordt Kroatië groepswinnaar?