Rode Duivels krijgen debutant als scheidsrechter tegen Panama

Rode Duivels krijgen debutant als scheidsrechter tegen Panama
Zondag 17 juni 2018 - 08:00   I  

Maandag nemen de Rode Duivels het op tegen Panama in de eerste groepswedstrijd van het wereldkampioenschap in Rusland. De manschappen van bondscoach Roberto Martinez bereiden zich momenteel ook al voor in Sotsji. De scheidsrechter voor de wedstrijd tegen Panama is inmiddels ook bekendgemaakt.

En België-Panama zal geleid worden door een WK-debutant. De Zambiaanse scheidsrechter Janny Sikazwe zal de eerste wedstrijd van de Rode Duivels op het WK in goede banen moeten leiden. Dat heeft de wereldvoetbalbond FIFA bekendgemaakt.

Voor de 39-jarige Sikazwe is het zijn eerste WK, maar aan ervaring ontbreekt het echter niet bij de Zambiaan. Eerder floot hij al de finale van het WK voor Clubs en de finale van de Afrika Cup. Volgens Het Belang van Limburg heeft Sikazwe ook geen slechte reputatie.

Reputatie

De Zambiaan staat bekend als een milde arbiter die niet snel overtredingen fluit en de snelheid graag in het spel wil houden. Dat lijkt dus zeker in het voordeel van de Belgische nationale ploeg te spelen. De Rode Duivels willen tegen Panama zo veel mogelijk een hoog tempo in het spel houden.

Poll: Denk jij dat dit een goede scheidsrechter is voor de Rode Duivels?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Martinez  I  WK  I  Panama  I  scheidsrechter

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024