Mertens schuift belangrijkste pion naar voren: “Nog nooit zo gezien”

Mertens schuift belangrijkste pion naar voren: “Nog nooit zo gezien”
Zondag 17 juni 2018 - 08:30   I  

Maandag nemen de Rode Duivels het in hun eerste groepswedstrijd op tegen Panama. Gisteren arriveerde de selectie in Sotsji en werkte het daar ook al een eerste training af. De manschappen van Roberto Martinez zitten vol vertrouwen maar Dries Mertens ziet toch één echte belangrijke pion bij de Belgen.

Het doel tegen Panama is duidelijk voor Mertens, winnen en niets minder. "Drie punten tegen Panama zijn genoeg? Maar het zou natuurlijk leuk zijn als we een grote zege kunnen boeken. We onderschatten ze niet. Iedereen is heel geconcentreerd. We zijn voorlopig nog met onszelf bezig, niet met Panama. We zijn een ploeg die van zijn eigen sterkte uit moet gaan."

Ook schuift de kleine aanvaller van Napoli Eden Hazard naar voren als dé belangrijke en beslissende factor op het wereldkampioenschap in Rusland. "Ik heb Eden nog nooit in de vorm gezien waarin hij de laatste weken verkeerde”, wordt Mertens geciteerd door Het Nieuwsblad.

Weer scoren?

Dries Mertens scoorde in de openingsmatch in Brazilië en hoopt dat kunstje weer te herhalen. “Dat was een heel mooi moment. Ik verwachtte om in de basis te staan, maar zat op de bank, viel in en scoorde. Hopelijk kan het maandag ook zo mooi worden. Of het nog mooier kan? Met twee goals, hé (knipoogt)”, aldus Mertens op de persconferentie.

Poll: Is Hazard de belangrijkste speler van de Rode Duivels?

TAGS  I  Mertens  I  Hazard  I  Rode Duivels  I  WK  I  Rusland  I  Martinez

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024