Rode Duivels zijn gewaarschuwd, dit is hét plan van Panama tegen België

Rode Duivels zijn gewaarschuwd, dit is hét plan van Panama tegen België
Zondag 17 juni 2018 - 09:45   I  

Maandag staat de eerste groepswedstrijd van de Belgische nationale ploeg op het WK in Rusland op het programma. Debutant Panama is de eerste tegenstander en de Rode Duivels zijn uiteraard favoriet. Toch is het Zuid-Amerikaans land niet te onderschatten, dat laat ook de bondscoach van Panama Hernan Dario Gomez weten.

De bondscoach zegt een goede leider te zijn en daarom een sterk Panama heeft kunnen kneden. Het is intussen ook al het vijfde WK van de bondscoach, de laatste twee keer slaagde Gomez erin met een debutant het WK te halen. “Om dat te realiseren moet je een goede leider zijn en dat ben ik. Ik heb dat. Als speler was ik ook al een leider. Omdat een trainer ook altijd een beetje speler blijft, heb ik die lijn doorgetrokken.”

“Ik ken ondertussen wat van tactiek, maar ook van motivatie. Ik zal mijn spelers altijd steunen. En dat werkt. We hebben met Panama niet de beste voetballers, maar ik behoud het overzicht en analyseer. Ik hou met alles rekening: fysieke conditie, voeding, zelfs de kledij van de spelers… Allemaal om beter te worden”, laat de bondscoach van Panama weten tegenover Het Nieuwsblad.

Tactisch sterk, aanvallend zwak

Volgens Gomez is Panama door al de ervaren spelers een tactisch sterk blok. “Wij hebben een goed evenwicht in onze ploeg. Er is een samenhorigheid die je nergens anders ziet. Dat heeft ook met leeftijd te maken. Daardoor zijn ze ook tactisch sterk. Ze nemen verantwoordelijkheid voor hun vaderland.”

Doelpunten maken blijkt echter een probleem voor de Panamezen. “Ja, dat is een probleem. Maar we werken er hard aan. We moeten met meer spelers in het strafschopgebied komen. Dat probleem is nog lang niet opgelost. Daarom kies ik nu voor defensieve zekerheid.”

Rode Duivels

Panama begint aldus tegen de Rode Duivels op hun eerste WK ooit. “Tegen wie we ook beginnen, we zullen het altijd moeilijk hebben. Wij zijn nieuw op het WK. We hebben geen geschiedenis. België speelt ook zijn eerste wedstrijd op het WK. Ze zijn supergemotiveerd. Wetende dat zij een van de verrassingen van het WK kunnen worden, weet je wat dit betekent. Al die goede spelers, die uitstekende coach…”

Poll: Moeten de Rode Duivels Panama niet onderschatten?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Panama  I  WK  I  Martinez  I  Rusland

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024