‘Met deze basiself zal Martinez aantreden tegen Panama’

‘Met deze basiself zal Martinez aantreden tegen Panama’
Zondag 17 juni 2018 - 10:15   I  

Maandag is het zo ver, de eerste wedstrijd van de Belgische nationale ploeg op het WK in Rusland. Debutant Panama staat op het programma en de Rode Duivels zijn torenhoog favoriet. Na de oefeninterland tegen Costa Rica zijn de verwachtingen alleen nog maar gestegen en dat weet ook Aimé Anthuenis.

Na de 4-0 zege tegen Costa Rica zag de ploeg er sterk uit. “Het collectief aanvallend gedeelte staat op punt. Lukaku scoorde en Hazard was de draaischijf en uitblinker. Op het middenveld waren De Bruyne en Witsel nadrukkelijk aanwezig. Op de flanken kunnen Carrasco en Meunier beter! De verdediging blijft Martinez echter kopzorgen baren. Zijn Kompany en Vermaelen 100 procent fit? Nee!” laat ex-bondscoach Anthuenis weten tegenover De Zondag.

Anthuenis weet dan ook hoe de defensie er uit zal zien tegen Panama. “Ik verwacht morgen tegen Panama een verdedigingstrio met Alderweireld, Boyota en Vertonghen. Aan Courtois onder de lat hoeft alvast niet getwijfeld te worden. Ik verwacht dat Martinez voor een drie-vier-drie opstelling zal kiezen met: Courtois, Alderweireld, Boyota, Verthongen, Meunier, Witsel, De Bruyne, Carrasco, Mertens, Hazard, Lukaku.”

Minstens 3-0

Ook ziet Anthuenis dat de Rode Duivels torenhoog favoriet zijn. “Panama is mijn inziens een van de zwakste ploegen van het WK. Ik verwacht dat de Rode Duivels minimum met een drietal goals verschil winnen. Volgende zaterdag zal Tunesië voor meer tegenstand zorgen. Dan moet onze nationale ploeg tonen dat de jongste jaren stappen vooruit werden gezet en dat we tot de favorieten behoren.”

Poll: Zou dit een goede opstelling zijn voor tegen Panama?

TAGS  I  Anthuenis  I  Rode Duivels  I  Panama  I  WK  I  Martinez

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024