‘Löw zorgt weer voor ophef bij Duitsland en verrast met basisopstelling’

‘Löw zorgt weer voor ophef bij Duitsland en verrast met basisopstelling’
Zondag 17 juni 2018 - 10:55   I  

Bondscoach Joachim Löw verraste vriend en vijand door sterspeler Leroy Sané buiten de selectie te laten voor het WK in Rusland. De aanvaller van Manchester City heeft een absoluut topseizoen achter de rug maar werd alsnog niet geselecteerd. Nu zou Löw weer voor ophef zorgen door een met een zéér verrassende basisopstelling te beginnen tegen Mexico.

Mesut Özil en Ilkay Gündogan werden fel bekritiseerd na een foto met de Turkse president Recep Tayyip Erdogan en het Duitse Bild meldt dat Löw daar ook rekening mee gaat houden. In een gesprek met ZDF vertelde de keuzeheer alvast dat middenvelder Julian Draxler sowieso zal starten. "Dit kan ik er al over zeggen: Julian start.”

Over Özil twijfelt Löw nog maar de kans is groot dat de spelmaker voor het eerst op een eindtornooi op de bank zal plaatsnemen. “Hij is inzetbaar en maakt een goede indruk. Er zijn twee of drie wijzes waarop het team eruit kan komen te zien", aldus Löw. Verschillende media melden dat de Duitse bondscoach gaat kiezen voor Marco Reus, Draxler en Thomas Müller. Voorin zal Timo Werner voor de doelpunten moeten zorgen.

Futloos

Ook kreeg Özil de kritiek dat hij wat futloos overkomt. “Dat is niet waar! Mesut is blij en dolt met iedereen. Hij kan niet wachten tot het WK begint. Hij is een voortreffelijke speler. Hij heeft technische kwaliteiten die niet veel spelers ter wereld hebben. Hij is onze meest creatieve speler en ik weet zeker dat we een punt bereiken waarop we hem heel hard nodig hebben”, laat Draxler weten.

Poll: Hoort Duitsland bij de favorieten voor eindwinst op het WK?

TAGS  I  Ozil  I  Gundogan  I  Low  I  Duitsland  I  Sane  I  Draxler

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024