'Fans Rode Duivels krijgen fantastisch nieuws over Vermaelen en Kompany'

'Fans Rode Duivels krijgen fantastisch nieuws over Vermaelen en Kompany'
Zondag 17 juni 2018 - 13:00   I  

Roberto Martinez heeft de beslissing genomen om met Vincent Kompany en Thomas Vermaelen verder te gaan in Rusland. Laurent Ciman is ondertussen al terug in België. Het blijft een groot risico natuurlijk, want iedereen kent de blessuregevoeligheid van beide centrale verdedigers.

Ook Ludo Vandewalle van Het Nieuwsblad ziet dat Martinez een risico neemt, maar wel een verdedigbaar risico. De 'Chef Voetbal' van de krant geeft in zijn analyse meer uitleg over die keuze van de bondscoach. Volgens hem is het gewoon ontzettend belangrijk dat Vermaelen of Kompany tussen de lijnen staat. Hij heeft ook wel geweldig nieuws voor fans die vrezen dat Kompany en Vermaelen niet meteen top zullen zijn. Beide verdedigers hebben volgens Vandewalle namelijk amper speelminuten nodig om er meteen te kunnen staan.

"Het is een risico. Beide verdedigers zijn blessuregevoelig en misschien vallen ze meteen opnieuw uit. Toch is het verdedigbaar, want het zijn twee uitstekende verdedigers en hebben niet veel matchritme nodig. Als ze fit blijven kunnen we ze bovendien echt goed gebruiken. Een risico dus, dat wel. Maar wel een risico dat verdedigbaar is", aldus Vandewalle via Het Nieuwsblad.

Poll: Zullen Kompany en Vermaelen meteen top zijn?

TAGS  I  Vandewalle  I  Rode Duivels  I  WK  I  Kompany  I  Vermaelen

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024