Herbeleef hier hoe de Rode Duivels met 3-0 wonnen van Panama

Herbeleef hier hoe de Rode Duivels met 3-0 wonnen van Panama
Maandag 18 juni 2018 - 18:55   I   door Redactie

De Rode Duivels spelen straks hun eerste wedstrijd op het WK tegen Panama. Voetbal24.be volgt alles op de voet. De wedstrijd start om 17 uur.

18:55: EINDE! De Rode Duivels winnen met 3-0 van Panama na goals van Dries Mertens en Romelu Lukaku (2). De eerste drie punten zijn binnen!

18:34: Daar is Lukaku opnieuw. Oog in oog met de Panama-doelman maakt hij er 3-0 van!

18:29: De Bruyne brengt de bal voor met buitenkant rechts en Lukaku kopt binnen: het is 2-0!

18:07: 1-0! Dries Mertens heeft met een héérlijk doelpunt de ban weten te breken, de Rode Duivels klimmen op voorsprong!

17:55: Jan Mulder twijfelt niet aan de Belgen. "In de tweede helft gaat het wel lukken", aldus de Nederlander.

17:47: Van een verrassing gesproken. Halverwege staat het nog steeds 0-0. De Belgen hebben het moeilijk om het hechte blok van Panama te ontwrichten. Na de rust dan maar het verschil maken?

16:12: "Vandaag moet een feest worden. Panama heeft weinig kwaliteit. Dat ze de bus gaan parkeren? Het is een versleten bus, hoor", aldus Geert De Vlieger in Villa Sporza.

15:38: De opstelling van de Rode Duivels is bekend, bondscoach Roberto Martinez start met de verwachte elf tegen PanamaCourtois, Alderweireld, Boyata, Vertonghen, Meunier, Witsel, De Bruyne, Carrasco, Mertens, E. Hazard (c), R. Lukaku

15:01: Ook het VAR-team is vrijgegeven. De Duitser Bastian Dankert is de hoofd-videoreferee. Hij wordt geassisteerd door landgenoot Felix Zwayer én twee Nederlanders: Sander Van Roekel en Danny Makkelie.

14:45: Panama zal met een 4-1-4-1 formatie aan de match beginnen. Bondscoach Gomez liet al weten te focussen op de verdediging. Het zal aldus de bus parkeren tegen België.

14:30: De Rode Duivels krijgen steun uit onverwachte hoek. Het Britse The Financial Times meldt dat de diversiteit van België knap is om te zien. “Als jouw land niet aanwezig is op het WK, supporter dan voor België!”

13:45: Roberto Martinez is duidelijk. De focus moet 90 minuten lang aanwezig zijn. "Dat betekent: niet gefrustreerd raken als de dingen niet lopen zoals gepland, of als het nog 0-0 staat in de zestigste minuut. Negentig minuten de focus behouden is de boodschap", aldus Martinez.

13:30: Dedryck Boyata staat waarschijnlijk in de basis tegen Panama en Celtic houdt de situatie zorgwekkend in de gaten. De verdediger heeft een contract voor één jaar en kan door het WK wel eens gaan vertrekken.

13:00: De Rode Duivels zijn er zelf helemaal klaar voor, dat blijkt ook op Twitter. Kevin De Bruyne, Simon Mignolet en Axel Witsel komen met een boodschap.

12:45: Het is zeer warm in Sochi, zo’n 25 graden en geen regen.

12:33: Het lange gras kan wel eens een probleem vormen voor de Rode Duivels. De Belgen spelen de bal graag rond maar de grasmat in het stadion is niet ideaal. "Het veld lijkt, op basis van mijn analyses van de vorige wedstrijden, iets te droog", laat Januzaj weten.

12:00: Ook Jan Mulder is helemaal klaar voor Panama. Met een poëtische boodschap steekt hij de Rode Duivels een hart onder de riem.

11:42: Ook Peter Vandenbempt blikt vooruit naar de wedstrijd van straks. Dat kan je hier lezen...

11:33: De fans van de Rod Duivels zijn straks in Sotchi met amper 1.000, hoogstens 2.000. Dan doen de Panamezen alvast beter met 4.000 à 6.000 supporters. Ze zullen dus ruim in de meerderheid zijn.

Als je vandaag bij Unibet op een zege van België tegen Panama wedt, pak je 10 keer je inzet!

10:46: Stephan Keygnaert, chef voetbal van Het Laatste Nieuws, is niet mals voor Romelu Lukaku. "Lukaku die klaagt over 'een gebrek aan respect bij het publiek' - te gek voor woorden voor een volwassen spits van Manchester United", zegt hij.

10:22: Panama is van plan om bijzonder verdedigend aan te treden tegen de Belgen. Er mag een dubbeldekker verwacht worden. "We hebben vooral gefocust op ons verdedigende werk. We zullen de boel gesloten houden, zoals het hoort. Enkel door compact te spelen, maken we een kans", zegt bondscoach Hernan Gomez.

9:48: De vermoedelijke elf vandaag: Courtois, Alderweireld, Boyata, Vertonghen, Carrasco, Witsel, De Bruyne, Meunier, Hazard, Lukaku, Mertens

9:45: Uitgerekend vandaag kiest Real Madrid zijn nieuwe doelman. De club heeft 120 miljoen euro (transferprijs en salaris) én een contract voor vijf seizoenen klaarliggen. Het gaat nog tussen twee keepers: Alisosn Becker, de doelman van Roma die gisteren nog in actie kwam op het WK met Brazilië, en Thibaut Courtois. Alisson zou een streepje voor hebben. Dat meldt Het Laatste Nieuws. Real-voorzitter Florentino Pérez zou echter wel een voorkeur hebben voor Courtois.

Poll: Winnen de Rode Duivels straks van Panama?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Courtois  I  Panama

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024