Zweden wint van Zuid-Korea na ingrijpen van de VAR

Maandag 18 juni 2018 - 15:50   I

Zweden-Zuid-Korea was misschien niet de meest spraakmakende fiche, maar beide landen staan toch verdiend op het wereldkampioenschap in Rusland. Zweden schakelde zelfs topland Italië uit. Ook zonder sterspeler Zlatan Ibrahimovic wist Zweden zijn eerste partij op het WK te winnen.

In de eerste helft moest Zweden al op voorsprong staan. Aanvaller Marcus Berg miste een ongelofelijke kans en solliciteert meteen voor misser van het tornooi. Vanop nog geen vier meter schoot Berg de bal tegen doelman Woo van Zuid-Korea.

De VAR was een beslissende factor na de rust. In de 65e minuut werd, na overleg met de VAR, beslist de bal op de stip te leggen. Alexander Granqvist miste niet en scoorde zo de 1-0. In de slotfase kwam Zuid-Korea nog opzetten maar het mocht niet baten. Eindstand bleef bij 1-0.

Poll: Is Zweden de terechte winnaar?