Geïrriteerde De Bruyne na zege Rode Duivels: “Dat is niet het geval”

Geïrriteerde De Bruyne na zege Rode Duivels: “Dat is niet het geval”
Maandag 18 juni 2018 - 19:27   I  

De Rode Duivels wonnen maandagavond met 3-0 van Panama. Na een moeizame eerste helft, nam onze nationale ploeg na rust toch de maat van de voetbaldwerg. Dat iedereen meer verwachtte van de Rode Duivels, leek Kevin De Bruyne na de match duidelijk te irriteren.

“Ik hou een goed gevoel over aan deze wedstrijd. Verdedigend hebben we een paar fouten gemaakt, maar we hadden ook nog een aantal doelpunten kunnen maken”, analyseerde De Bruyne voor de camera van Sporza.

Dat het openingsdoelpunt van Dries Mertens voor een collectieve ‘oef’ zorgde bij de Belgen, wilde De Bruyne niet van weten. “Neen, dat is niet zo. Dat is nu eenmaal voetbal. Je kan ook in de allerlaatste minuut winnen. Op een WK hoef je overigens niet top te zijn tijdens je eerste match. Soms is het nu eenmaal moeilijk. Maar het hoeft toch niet altijd mooi te zijn? Als je maar wint.”

"Het moest absoluut geen ruime zege zijn"

Op voorhand ging iedereen er van uit dat de Rode Duivels met vier, vijf, zes of zeven doelpunten verschil zouden winnen. Ook dat leek De Bruyne duidelijk te irriteren. “Het moest absoluut geen ruime zege zijn. Veel mensen onderschatten alle ploegen op het WK. De eerste speeldag is de moeilijkste van allemaal. Ieder land wil zich tonen. Ze gaan ons niet zomaar laten winnen, hé”, besloot De Bruyne.

Poll: Begrijp jij de irritatie van De Bruyne?

TAGS  I  De Bruyne  I  Rode Duivels  I  Panama

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024