Roberto Martinez haalt stevig uit na kritiek over zwakke match tegen Panama

Roberto Martinez haalt stevig uit na kritiek over zwakke match tegen Panama
Woensdag 20 juni 2018 - 08:40   I  

De Rode Duivels wonnen hun openingswedstrijd met 3-0 dankzij drie doelpunten van hemelse makelij. Toch kregen de Belgen heel wat kritiek, want heel wat fans en voetbalkenners hadden een iets overtuigendere zege verwacht.

Martinez reageerde nu erg scherp op die kritiek. “Het moet nog beter. De drie wedstrijden in de groepsfase dienen daarvoor. Technisch, tactisch en mentaal. Fysiek hebben we wel getoond dat we er staan. We zijn waar we in deze fase willen zijn. En ik weet dat de lat hoog ligt, maar een beetje positivisme mag ook wel. In de interviews achteraf kreeg ik alleen de save van Courtois te zien. De goals liet men mij niet zien", aldus Martinez volgens Het Nieuwsblad.

Enkele Rode Duivels prakten ook onnodige gele kaarten tegen Panama, maar daarover maakt de bondscoach zich geen zorgen.  “De scheidsrechter trok al snel geel en dan weet je dat het weleens zo'n wedstrijd kan worden”, aldus de bondscoach. “Maar acht gele kaarten was overdreven. De laatste keer dat we dat zagen, was de in finale in 2010 in Zuid-Afrika (een hard Nederland tegen Spanje, nvdr.). Zo gaat dat met scheidsrechters die met verschillende maatstaven werken. We moeten daar niet te veel over nadenken. We kennen de regels en weten wat er aan twee gele kaarten vasthangt", besloot Martinez.

Poll: Was de kritiek overdreven?

TAGS  I  Rode Duivels  I  WK  I  Martinez

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024