Carrasco haalt vernietigend uit: "Wij zijn de enige spelers die dat doen!"

Carrasco haalt vernietigend uit:
Donderdag 21 juni 2018 - 08:30   I  

Je moet het maar willen doen. Negentig minuten lang je flank op en af hollen om daarna bakken kritiek over je heen te krijgen. Yannick Carrasco is het ondertussen wel al gewend, maar vraagt toch vooral begrip voor zijn situatie. Het is een loodzware opdracht die hij moet invullen van Roberto Martinez.

Eigenlijk is het simpel. Als hij één keer zijn man laat lopen dan wordt hij afgestraft omwille van zijn defensieve taken. Als hij voorin niet beslissend kan zijn wordt hij afgestraft omwille van zijn offensieve taken. Misschien verwacht het brede publiek gewoon iets te veel van de jonge flankspeler.

Hij, Nacer Chadli en Thomas Meunier weten natuurlijk beter. Zij beseffen hoe zwaar hun opdracht eigenlijk wel is. "Van nature ben ik een buitenspeler - pang, pang, acties maken, één tegen één. De positie die ik hiér bij de nationale ploeg bekleed... (lacht) Met Meunier en Chadli - jongens die op dezelfde plaats staan - lachen we soms: 'Wij zijn de enige spelers die voortdurend in het rood gaan.' De coach verwacht van ons dat we meelopen met de tegenstander in onze rug én dat we onze aanvallende acties maken", aldus Carrasco in Het Laatste Nieuws.

"Hoop dat de pers ons zal steunen"

De kritiek die Carrasco over zich heen kreeg na de wedstrijd tegen Panama was dan ook overdreven. Zo werd de fase met Jan Vertonghen, die begon te schreeuwen op Carrasco omdat die zijn man liet lopen, uitvergroot. Over de kwaliteiten van Carrasco valt gewoon niet te twisten, want die zijn massaal aanwezig. Carrasco bijt nu dan ook van zich af en hoopt op meer positiveit in de toekomst. "Ik hoop dat de pers in België voortaan elke speler gaat steunen", concludeerde hij.

Poll: Moet Carrasco meer krediet krijgen?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Carrasco  I  WK

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024