Transfermarkt LIVE: Club en RSCA duwen spelers weg, Deschacht verrast iedereen

Transfermarkt LIVE: Club en RSCA duwen spelers weg, Deschacht verrast iedereen
Donderdag 21 juni 2018 - 23:39   I  

Het seizoen 2017-2018 behoort nog maar goed en wel tot het verleden, of de Belgische profclubs hervatten de trainingen alweer. Iedere club wil zijn transferhuiswerk zo snel mogelijk af hebben, en daarom zijn heel wat managers dezer dagen druk in de weer. Wie gaat er aan de haal met de meest begeerde Belgen en welke clubs pakken uit met een nobele onbekende? Je komt het dagelijks te weten in 'Transfermarkt LIVE'!

*Club Brugge gaat zich deze zomer ontdoen van Ricardo van Rhijn. De rechtsback is overbodig geworden na de komst van Clinton Mata.

*Anderlecht duwt niet door in het dossier Thierry Ambrose. De spits, eigendom van Manchester City, is niet het plan A van paars-wit.

*Olivier Deschacht is mogelijk op weg naar Royal Antwerp FC. De verdediger, einde contract bij Anderlecht, werd op de Bosuil gespot in het bijzijn van Herman Van Holsbeeck.

Jean-Luc Dompé komt naar de Ghelamco Arena. Dat heeft de speler zelf bekendgemaakt via Twitter. Standard verhuurde Dompé aan Amiens, maar die uitleenbeurt werd geen succes. Gent gelooft blijkbaar wel nog in zijn talent en neemt de speler nu over van Standard.

* De 23-jarige Braziliaan Luan Peres zou klaar staan om te tekenen bij Club Brugge. De linksvoetige centrale verdediger kwam dit seizoen uit voor Fluminense en Club Brugge heeft hem nu dus kunnen overtuigen. Club Brugge staat op die manier dicht bij alweer een nieuwe aanwinst.

* Een extra centrale verdediger is een must voor Club Brugge en Anderlecht en beide Belgische topclubs hadden hun oog laten vallen op Christophe Hérelle. De 25-jarige verdediger was tijdens het voorbije seizoen basisspeler bij Troyes en maakte daar indruk. De verdediger zelf had niet zo'n trek in een Belgisch avontuur en kiest nu voor een transfer naar het Franse Nice. 

*Roberto Martinez is in beeld bij de Spaanse Voetbalbond. Na het WK willen de Spanjaarden een nieuwe bondscoach aanstellen. Naast Martinez, staan ook Luis Enrique (ex-Barcelona) en Albert Celades (Spaanse U21) op het verlanglijstje van La Roja.

*Anderlecht is niet de enige Belgische ploeg die op Zakaria Bakkali aast. Ook de andere Belgische topclubs, Club Brugge, Standard, AA Gent en KRC Genk, denken aan de winger.

*Anderlecht trekt zich terug in het dossier-Sels. De doelman is te duur en blijft voorlopig eigendom van Newcastle United.

*Landry Dimata is dan wel weer op weg naar paars-wit. Luc Devroe bevestigde dat Anderlecht de spits van Wolfsburg wil huren, mét een optie tot aankoop.

*DONE DEAL: Manchester United heeft de Braziliaan Fred officieel beet. Hij moet het middenveld van José Mourinho versterken.

*DONE DEALS: Anderlecht maakte bekend dat Jorn Vancamp (Beerschot Wilrijk), Wout Faes (KV Oostende) en Idrissa Doumbia (Akhmat Grozny) de club definitief verlaten.

*DONE DEAL: Juventus heeft Emre Can aan de haak geslagen. De Duitser komt transfervrij over van Liverpool.

*Anderlecht staat op het punt om Ilias Moutha-Sebtaoui (19) binnen te hengelen. De jonge Belgische doelman is transfervrij na een avontuur bij Manchester United.

*Borussia Dortmund is niet van plan om te wachten op Michy Batshuayi. De Duitse topclub bewandelt al andere pistes.

*Philippe Coutinho heeft verklapt dat de Braziliaan Arthur naar FC Barcelona verhuist.

*Indy Boonen is sinds kort een speler van KV Oostende. Ook KRC Genk was geïnteresseerd, maar greep naast de speler.

Adrien Trebel leek lange tijd op weg naar Frankrijk, maar zou nu toch langer blijven in Brussel. Alleen is zijn contract nog steeds niet getekend, waardoor ook hij nog steeds zou kunnen vertrekken. Voor de rest moet Anderlecht ook nog rekening met de sterkhouders Kara Mbodj, Leander Dendoncker, Lukasz Teodorczyk en Matz Sels. De transfer van die laatste is defintief afgesprongen.

Club Brugge doet nu nog een ultieme poging om Landry Dimata naar Jan Breydel te halen. Een poging die in Anderlecht weinig indruk maakt.

Standard wil Obbi Oulare binnenhalen. Op Sclessin zou een overeenkomst van vier seizoenen klaarliggen voor Oulare. Volgens La DH toont Standard ook interesse in Lyon-spits Jean Philippe Mateta. De 20-jarige Fransman met Congolese roots is met zijn 1m92 de stevige centrumspits waar Standard naar op zoek is. 

* Gholizadeh en Noorafkan, dat zijn de twee spelers die Mazzu tot nu toe kreeg. De grootste aanwinsten lijken dat toch niet te zijn en daarom zaten Mazzu en Bayat nu samen om te kijken wat Charleroi nog kan halen de komende weken. Mazzu heeft volgens La Capitale zijn lijstje al klaar. Noë Dussenne, Massimo Bruno, Dylan De Belder en Mbaye Leye zouden in een ideale wereld nog naar Charleroi moeten komen. 

Poll: Is Landry Dimata dan echt zo goed?

TAGS  I  AA Gent  I  RC Genk  I  Club Brugge  I  Anderlecht  I  Standard  I  Beerschot Wilrijk  I  Antwerp  I  KV Oostende  I  KV Mechelen

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024