Er moet Kevin De Bruyne iets belangrijks van het hart over Eden Hazard

Er moet Kevin De Bruyne iets belangrijks van het hart over Eden Hazard
Donderdag 21 juni 2018 - 09:45   I  

Eden Hazard en Kevin De Bruyne zijn dé spelers waar iedereen naar kijkt bij de Rode Duivels. Zij moeten het verschil maken en de taak van de bondscoach is eigenlijk al jarenlang dezelfde, namelijk beide spelers zo goed mogelijk tot hun recht laten komen.

Roberto Martinez slaagt daar momenteel in en dan is er veel mogelijk op het WK. De discussie wie dan eigenlijk de échte leider is maakt voor De Bruyne helemaal niets uit. Hij heeft zelf liever dat de mensen eerder naar Eden Hazard gaan kijken dan naar hem.

"Liefst heb ik dat Eden de belangrijkste speler is. Als ik hem - en bij uitbreiding alle aanvallers - kan doen draaien, dan weet ik dat ik nuttig werk lever. Mentaal ben ik heel vrij naar Rusland gekomen. Met de mindset dat ik alles zou doen om te helpen. Ik ben ook afhankelijk van de anderen, hé - ik kan de matchen niet op mijn ééntje winnen", aldus De Bruyne volgens Het Laatste Nieuws.

Samen leider

Die leidersrol hebben beide heren op zich genomen en voorlopig draait dat ook goed. Voor de sterspeler van Manchester City was dat trouwens logisch. "Er is niet zoiets als 'één baas'. Een paar jaar geleden waren Eden en ik prille twintigers, dat was een heel andere situatie dan nu. Toen hadden we nog leiders als Lombaerts, Van Buyten en Gillet die deel uitmaakten van de selectie. Het is een normaal proces dat als zij wegvallen, anderen hun rol innemen. Dat Eden en ik dat gedaan hebben, is evident, vind ik."

Poll: Wie zie jij het liefste spelen?

TAGS  I  De Bruyne  I  Hazard  I  Rode Duivels  I  WK

dinsdag 19 maart 2024

maandag 18 maart 2024

zondag 17 maart 2024

zaterdag 16 maart 2024

vrijdag 15 maart 2024