Preud'homme zorgt meteen voor gigantisch verschil ten opzichte van Sa Pinto

Preud'homme zorgt meteen voor gigantisch verschil ten opzichte van Sa Pinto
Donderdag 21 juni 2018 - 10:30   I  

Michel Preud'homme moet Ricardo Sa Pinto doen vergeten. De Portugese coach had er een woelig seizoen bij Standard opzitten en was ondertussen het vertrouwen van Bruno Venanzi en het Luikse bestuur kwijtgeraakt. Vertrouwen in Preud'homme, dat is er in Luik in overvloed.

Preud'homme maakte meteen indruk op zijn eerste trainingsdag bij Standard. Zoals eerder gezegd zal de ex-trainer van Club Brugge de veldtrainingen vaak overlaten aan assistent-coach Emilio Ferrera. Iets wat hij ook gisteren deed, maar Ferrera deed dat met een begeestering die ook Preud'homme typeert.

"De fans zagen nadien dat er na een intensieve opwarming vooral tactisch getraind werd. Het stokpaardje van Emilio Ferrera. Hij hield zich, zoals aangekondigd, bezig met de veldtraining. Vol overgave, hij voelt zich duidelijk goed in zijn vel." Dat zag Het Laatste Nieuws.

Groot verschil

Meteen een groot verschil dus ten opzichte van Ricardo Sa Pinto. Die hield zich minder bezig met tactiek en koos eerder voor de teamspirit. "De training moet een verademing geweest zijn voor de spelersgroep. Eindelijk werken op duidelijke patronen, eindelijk tactisch denken. Vorig seizoen was dat sporadisch het geval. Sá Pinto legde de nadruk vooral op de teamspirit."

Poll: Is Standard mét Preud'homme beter gewapend voor de titel?

TAGS  I  Standard  I  Preud'homme  I  Ferrera  I  Sa Pinto

zondag 2 oktober 2022

zaterdag 1 oktober 2022

vrijdag 30 september 2022