Dapper Peru strijdend ten onder tegen Frankrijk

Dapper Peru strijdend ten onder tegen Frankrijk
Donderdag 21 juni 2018 - 18:51   I  

Frankrijk maakte weinig indruk tegen Australië en moest tegen Peru uit een ander vaatje tappen. De Peruvianen maakten wel indruk tegen Denemarken, maar werden daar niet voor beloond. Een nederlaag tegen Frankrijk betekende het einde voor Peru.

Peru begon goed aan de wedstrijd, maar de Fransen namen het commando stilaan maar zeker over. De grootste kansen waren dan ook voor de Fransen, maar het was Kylian Mbappé die de Fransen met een binnentikker op voorsprong bracht. Nog voor de rust hadden de Fransen genoeg kansen om de score uit te breiden, maar de jongens van Deschamps lieten dat na.

Daardoor bleef het in de tweede helft spannend, want Peru bleef komen. Echt grote kansen kwamen er niet, maar de Peruvianen duwden de Fransen wel met de rug tegen de muur. Het werd dan ook bibberen tot het einde, maar de blauwe muur begaf het niet. Frankrijk wint op die manier twee keer met het kleinste verschil en weinig overtuigend. Voor Peru, dat wel wat harten won, zit het WK erop. Zij strijden enkel nog voor de eer tegen Australië, dat wel nog kans maakt op de volgende ronde.

Poll: Kan dit Frankrijk wereldkampioen worden?

TAGS  I  WK  I  Peru  I  Frankrijk

maandag 18 maart 2024

zondag 17 maart 2024

zaterdag 16 maart 2024

vrijdag 15 maart 2024